Slovenija
27 ogledov

Gasilci vložili tožbo zoper državo za milijon evrov

reševalna vaja Anže Petkovšek
Sindikat poklicnih gasilcev je na mariborsko delovno in socialno sodišče vložil tožbo zaradi neizplačevanja višjega nadomestila za prehrano v nočnem času. Skupini dolg naj bi znašal okoli milijon evrov.

Sindikat poklicnih gasilcev je letos že večkrat opozoril, da vsem poklicnim gasilcev v skladu z zakonom o varstvu pred nesrečami pripada 50 odstotkov višje nadomestilo za prehrano v času nočnega dela, a z izjemo Trbovelj te zakonske obveznosti ne spoštujejo v nobeni drugi javni organizaciji.

"To je na mesec 12 evrov," je pred časom za Žurnal24 povedal predsednik sindikata Aleksander Ogrizek. "Če upoštevate vse poklicne enote, so to ogromni zneski. Kolikor nas država ne tolče, so nas še delodajalci pustili na cedilu." Ogrizek je ob tem ocenil, da so delodajalci po devetih letih neplačevanja vsakemu gasilcu dolžni okoli 1.300 evrov, kar pomeni, da dolg do vseh gasilcev znaša približno milijon evrov.

Prvo tožbo za enega gasilca so vložili v Mariboru, eno bodo še v Ljubljani, kjer sta največja zavoda, in ti dve odločitvi naj bi služili kot osnova za vse preostale gasilce.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.