Slovenija
24 ogledov

Gasilci zbirajo podpise za stavko

ljubljana: 31.03.2005, gasilni aparat, gašenje, dim, reševalna akcija, gasilci, Boštjan Tacol Fotografija je simbolična.
Pogajanja med sindikatom in zavodom rešitev niso prinesla.

Grožnja s stavko mariborskih poklicnih gasilcev po besedah predsednika Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije Aleksandra Ogrizka ostaja, saj odprta vprašanja z vodstvom gasilskega zavoda še niso rešena. Direktor zavoda Janez Keček po drugi strani meni, da stavka ne bo rešila težav, katerih reševanje je odvisno tudi "od višjih ravni".

Pogajanja med gasilskim sindikatom in zavodom se medtem nadaljujejo. "Premiki so, ampak dokler ne pridemo do nekih dogovorov, je še vedno tako, kot je bilo: slabo vzdušje, kršitve delodajalca ter pristransko in neprimerno poročilo sveta zavoda," je po današnji seji izvršilnega in nadzornega odbora sindikata poklicnih gasilcev povedal Ogrizek.

Po njegovih besedah bodo v prihodnjih desetih dnevih zbirali podpise med člani sindikata glede strinjanja za sklic morebitne stavke. Če jo bo podprlo 60 odstotkov od skupno 60 članov sindikata, bodo stavko izpeljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.