Šport > Košarka
16 ogledov

Gasol: Ni šlo za maščevanje

pau gasol EPA
Zvezdnik košarkarske ekipe Chicago Bulls je bil s 40 točkami in 11 skoki najzaslužnejši za zmago v polfinalu EuroBasketa, v katerem je Španija izločila Francijo.

Španska košarkarska reprezentanca je prvi finalist letošnjega EuroBasketa, potem ko je v polfinalu premagala favorizirano Francijo (80:75) in galskim petelinom preprečila ubranitev naslova z zadnjega EP v Sloveniji.

Prvo ime okrnjene izbrane vrste Sergia Scariola je bil zagotovo Pau Gasol, ki je vpisal dvojnega dvojčka. Košarkar Chicago Bulls se je Franciji oddolžil za lanskoletni poraz v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Španiji. ''Lani nam je bilo zelo težko. Ekipa je izgubila v četrtfinalu, a tako se je pač zgodilo in oni (Francozi, op. a.) so si zmago zaslužili. Delali so bolje kot mi, ki smo na igrišče stopili izpraznjeni in plačali ceno,'' je po zmagi v polfinalu dejal Gasol.

''Želel sem si zmagati. Ni šlo za maščevanje ali kaj podobnega, ampak za zmago nad ekipo, ki je bila favorit turnirja pred domačimi navijači. Bil sem izjemno motiviran, tako kot celoten turnir,'' je povedal Španec.

Kapetan francoske reprezentance Boris Diaw je priznal, da je razočaran nad porazom, a ponosen na igro soigralcev. ''Nisem razočaran nad ekipo ali našo igro. Poskušali bomo osvojiti bron za naše navijače,'' je povedal član San Antonio Spurs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.