Šport > Košarka
55 ogledov

Gasol utišal 27.000 gledalcev

Španski košarkarji, eurobasket EPA
Pau Gasol je popeljal špansko reprezentanco v finale evropskega prvenstva z zmago nad gostiteljico Eurobasketa in branilko naslova Francijo. Španci so slavili z 80:75 (17:20, 32:33, 48:56; 66:66).

Pau Gasol je ob zmagi nad veliko tekmico prispeval kar 40 točk in 11 skokov, 35-letnik pa je blestel tudi v trenutkih, ko se je tekma lotila. "Z obrambo se osvajajo prvenstva. Ko to razumejo vsi v ekipi, lahko premagamo vsakogar," je po tekmi za slovensko nacionalno televizijo dejal član Chicago Bullsov.

Španci, ki na prvenstvu niso blesteli v obrambi, precej bolje jim je šlo v napadu, so večji del tekme zaostajali, tudi že za 11 točk. A v zadnji četrtini so španski košarkarji zaustavili napade galskih petelinov in spreobrnili potek dvoboja. S trojko je podaljšek Francozom priigral Nicolas Batum. Gasol je imel že v rednem delu tekme priložnost za zmago, a je njegov zadnji napad z blokom zaustavil Rudy Gobert.

A Španija je bila boljša v dodatnih petih minutah dvoboja in se tako do te tekme aktualnim evropskim prvakom maščevala za poraz na domačem svetovnem prvenstvu pred letom dni. Španci se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem petkovega drugega polfinala med Srbijo in Litvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.