Šport
41 ogledov

Slovenski junak le našel nov klub

Gašper Krošelj AIK Stockholm Youtube
Slovenski reprezentančni hokejski vratar Gašper Krošelj je nove delodajalce našel na Švedskem.

29-letni Gašper Krošelj je spomladi v vratih Slovenije prispeval levji delež h zmagi v diviziji I na turnirju v poljskih Katovicah in posledični uvrstitvi na elitno hokejsko svetovno prvenstvo, v začetku septembra pa je v okviru kvalifikacij za olimpijske igre 2018 še enkrat več pokazal svoje mojstrstvo in bil ključni mož za plasman v Rusijo.

Kljub vsemu naštetemu je Grošelj dolgo čakal na novega delodajalca. Ob koncu preteklega tedna je vendarle sklenil sodelovanje z novim klubom, njegov novi dom je postal AIK Stockholm. Gre za švedskega drugoligaša, sicer pa enega najstarejših klubov v deželi treh kron.

Ne potrebuje veliko časa

Krošelj, sklenil je pogodbo do konca sezone, je v ponedeljek že treniral z novimi soigralci in zatem povedal nekaj besed za klubsko spletno stran.

"Bilo je v redu. Potrebujem čas na ledu. Že mesec in pol nisem treniral z ekipo. Dobro je bilo, spoznal sem se s fanti, branil nekaj strelov. Kmalu bom pripravljen za tekmo. Ne potrebujem veliko, morda dva ali tri treninge."

Krošelj je kariero začel pri zaloški Slaviji, v mladinskih letih se je kalil še na Slovaškem pri Topolcanyju in Žilini. Branil je še za Jesenice, danska kluba AaB in Herlev, norveško Sparto Sarpsborg, švedski Oskarshamn, lani pa za zagrebški Medveščak v ligi KHL.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.