Šport
20 ogledov

Gazprom kupuje Crveno zvezdo

Crvena zvezda Marakana stadion 1991 EPA
Srbski nogometni velikan Crvena zvezda se bo privatiziral. Novi lastnik naj bi postalo rusko podjetje Gazprom, ki bo v klub vložilo 100 milijonov evrov, poroča današnji Blic.

Kot poroča časnik, bo oktobrski prihod ruskega predsednika Vladimirja Putina ob 70. obletnici osvoboditve Beograda v drugi svetovni vojni tudi nov začetek za nogometni klub Crvena zvezda. Prav ob ruskem obisku naj bi namreč sporočili podrobnosti o novostih v poslovanju pri nekdanjih evropskih klubskih prvakih.

Milijoni tudi za državo in mesto

Energijski gigant Gazprom je sicer že vse od leta 2010 generalni sponzor klub s katerim ima pogodbo do leta 2015, Putin pa je častni predsednik kluba. Časnik Blic še poroča, da želi Gazprom 100-odstotno lastništvo, kar pomeni tudi stadion in vse objekte kluba v mestu. Po tem ključu naj bi 40 milijonov evrov dobila tudi država Srbija in 20 milijonov mesto Beograd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.