Avto
72 ogledov

Genesis G90 predstavlja vrh korejskega prestiža, a ne za Evropo

Genesis G90
1/11
Hyundai
Hyundai je nekaj tednov po potrditvi nove luksuzne podznamke že predstavil svoj prvi model za najbolj zahtevne (in bogate) stranke - genesis G90.

Znamka Genesis bo imela v korejski strategiji podobno vlogo kot denimo Lexus pri Toyoti ali Infiniti pri Nissanu.

Genesis G90 je neposredni naslednik hyundaija equusa, vendar z izdatnim dodatnim pridihom prestiža. Korejci pravijo, da so zanj iznašli nov tip dizajna, poimenovan "atletska eleganca", ki se odraža v močni postavi, heksagonalni prednji maski in zadnjih pokončnih svetilih. 

Genesis G90 | Avtor: Hyundai Hyundai
Poleg materialov premium tipa ga v notranjosti odlikuje še 12-palčni zaslon, tisti zadaj imajo na voljo 9,2-palčne tablice in brezžično polnjenje, posebno pozornost so namenili zatesnitvi. 
Pogon je standardno speljan na zadnji par koles, opciji pa sta štirikolesni pogon in prilagodljivo podvozje. 

Za zdaj so znane le specifikacije za izvedenko za domači korejski trg, ki jo bosta poganjala V6 ali V8 bencinarja s po 228 kW/311 KM oziroma 296 kW/425 KM.

In še slabši del zgodbe - G90 Stare celine še ne bo odkrival. Znamka Genesis bo Evropo očitno napadla šele z naslednjimi manjšimi modeli, predvidoma tudi suvi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.