Svet
26 ogledov

Našli niso niti enega celega trupla

Nesreča letala Germanwings EPA
Reševalci na kraju torkove nesreče letala družbe Germanwings v francoskih Alpah so doslej našli okoli 400 delov trupel žrtev.

Vse dele so poslali na analizo, je po sporočila francoska žandarmerija.

"Doslej nismo našli še nobenega celega trupla," je v kraju Seyne-les-Alpes, ki je od prizorišča oddaljen približno sedem kilometrov, še pojasnil predstavnik žandarmerije.

Dodal je, da se DNK nekaterih posmrtnih ostankov ujema z vzorci, ki so jih dali svojci žrtev. Identiteto žrtev pa naj bi sporočili šele po vseh opravljenih identifikacijah.

PREBERITE ŠE:

Koliko časa bo iskanje še trajalo, predstavnik žandarmerije ni želel povedati. Je pa izpostavil, da so pogoji na zelo težko dostopnem območju, kjer je strmoglavilo letalo, izredno težki. Dodal je, da bo trajanje iskalne akcije med drugim odvisno tudi od vremenskih pogojev na območju.

Letalo airbus A320 nemške družbe Germanwings je v torek s hitrostjo okoli 700 km/h treščilo v gorato pobočje na jugovzhodu Francije. Dosedanja preiskava kaže, da je letalo proti tlom očitno namerno obrnil kopilot na letalu Andreas Lubitz. Izkoristil je trenutek, ko je kokpit zapustil kapitan, domnevno ker je šel na stranišče. Nato je Lubitz zaklenil vrata in letalo ročno usmeril proti tlom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.