Šport > Nogomet
77 ogledov

Gerrard le ''tolažilna nagrada''

steven gerrard EPA
Trener Los Angeles Galaxy je priznal, da so si pred podpisom s Stevenom Gerrardom na vse pretege prizadevali v klub pripeljati dolgoletnega vezista Chelseaja Franka Lamparda.

Bruce Arena je želel Franka Lamparda ob koncu lanske sezone zvabiti na zahodno obalo ZDA, vendar je nekdanji angleški reprezentant podpisal pogodbo z Manchester Cityjem. Odločitev je sprožila buren odziv, saj se je Lampard pred tem dogovoril za prestop k New York Cityju, s katerim naj bi sklenil dveletno pogodbo. Kasneje se je izkazalo, da je 37-letnik podpisal le nezavezujoč dogovor.

Lampard naj bi v sinjemodren dresu igral le do januarja 2015, vendar je sodelovanje z meščani podaljšal za novih šest mesecev, Manuel Pellegrini pa je celo namignil, da bi lahko ostal še eno leto.

Vodstvo kluba iz New Yorka se je zaradi neuresničene napovedi branilo pred obtožbami navijačev, približno 300 imetnikov sezonskih vstopnic pa je zaradi afere zahtevalo povrnitev stroškov nakupa.

Angleški vezist bo v prihodnji sezoni vendarle zaigral za podružnico Manchester Cityja, kar ni pogodu trenerju LA Galaxy Bruceu Areni.

''Franka smo na vsak način poskušali rekrutirati. Bili smo blizu dogovora. Pogovarjamo se z vsakim nogometašem, ki ga zanima selitev v ZDA in ko slišiš, da je Frank Lampard pripravljen na to, se je potrebno pogovoriti. Franka sem dobro spoznal in ga obiskal v Londonu. On je čudovita oseba in velik igralec, ki bo pomagal nogometu v ZDA. Zagotovo mu bo šlo zelo dobro,'' je povedal Arena.

Lampard bo v velikem jabolku združil moči z Davidom Villo, obema pa bi se lahko pridružil še Andrea Pirlo. Na zahodni strani države pa se bo Steven Gerrard pridružil nekdanjemu soigralcu Robbieju Keanu, ki je od leta 2011 član ekipe iz mesta angelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.