Šport > Nogomet
8 ogledov

''Gerrard mi ni upal pogledati v oči''

gerrard diouf EPA
El-Hadji Diouf je nekdanjega soigralca Stevena Gerrarda obtožil, da je rasist, kar naj bi na svoji koži občutil tudi Mario Balotelli.

Avtobiografija nekdanjega vezista Liverpoola že pred uradno izdajo buri duhove, potem ko je Daily Mail povzel nekaj odlomkov, v katerih Gerrard med drugim razglablja o Rafaelu Benítezu, Siru Alexu Fergusunu in Mariu Balotelliju.

Anglež se je v prihajajoči knjigi dotaknil tudi nakupa El-Hadjija Dioufa, ki ga je označil za enega najslabših v zgodovini kluba, in dodal, da do Senegalca - za razliko od Balotellija - nima nobenega spoštovanja. Gerrardove obtožbe so zmotile Dioufa, ki nekdanjemu soigralcu na Anfieldu očita, da je rasist.

''Vsi smo videli, kako je otežil življenje Mariu Balotelliju. Posvaril sem ga. Liverpool ni ekipa, ki bi sprejemala temnopolte nogometaše, razen če so Angleži. To je splošno znano. Gerrard nikoli ni maral temnopoltih ljudi. Ko sem bil v Liverpoolu, sem mu pokazal, da sem črn, da nisem Anglež in da z mano ne more pometati. Ves čas, ki sem ga preživel tam, mi ni upal pogledati v oči,'' je povedal 34-letni Senegalec.

Dioufa je leta 2002 v Liverpool pripeljal Gerard Houllier, predhodnik Rafaela Beníteza, potem ko je napadalec navduševal s svojimi predstavami na svetovnem prvenstvu leta 2002. V treh sezonah, kolikor jih je preživel pri redsih, je dosegel tri gole in leta 2005 neslavno zapustil Anfield.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.