Šport > Nogomet
23 ogledov

Gerrarda je sram stopiti ob bok legende

Gerrard Anglija Moldavija London Wembley EPA
Steve Gerrard bo na tekmi proti Nemčiji vknjižil nastop številka 108 v dresu angleške reprezentance.

Kapetan Livepoola in angleške reprezentance se bo s tem na večni lestvici na tretjem mestu izenačil z legendarnim Bobbyjem Moorom, ki je angleško reprezentanco kot kapetan popeljal do edinega naslova svetovnih prvakov leta 1966. Več nastopov od omenjene dvojice imata le David Beckham, ki je zbral 115 nastopov in Peter Shilton s 125 tekmami v dresu Anglije.

Steven Gerrard se zadeva, da gre za izjemen mejnik, obenem pa ima tudi svoje pomisleke. "Sem zelo ponosen, izenačiti dosežek Bobbyja Moora je neverjetno, a sem obenem tudi malce osramočen," je dejal Gerrard. "Govorimo o zmagovalcu svetovnega prvenstva in ikoni - nekom, ki je heroj za celoten narod," je še objasnil.

Ob tem je 34-letni vezist naznanil tudi, da bi se po svetovnem prvenstvu v Braziliji lahko odločil za reprezentančno upokojitev. "To bo izjemno pomembna odločitev, ki je ne bom sprejel zlahka in bom o tem temeljito premislil po svetovnem prvenstvu," je oznanil Gerrard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.