Šport > Košarka
80 ogledov

Kastrati in Morina odslej za Kosovo

Erjon Kastrati Krka Union Olimpija KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Slovenska košarkarska zveza je izpolnila željo krovne košarkarske organizacije Kosova.

Na željo kosovske košarkarske zveze in njihovih košarkarjev sta se Košarkarska zveza Slovenije in krovna košarkarska organizacija Kosova dogovorili, da bosta Erjon Kastrati in Gezim Morina, ki sta v preteklih letih nosila dres slovenske reprezentance, v bodoče lahko igrala za reprezentanco Kosova, so danes sporočili s KZS.

"Erjon Kastrati in Gezim Morina se po letih igranja za Slovenijo vračata v domovino. Košarkarjema smo ponudili pomoč, ko je bila njuna država še v nastajanju. Slovenski dres sta vedno nosila ponosno, zato se jima iskreno zahvaljujem in jim ob tej priložnosti želim uspešno nadaljevanje kariere," je k prestopu na Kosovo dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović.

Dvaindvajsetletni Kastrati je v Slovenijo prišel leta 2011 in v prvi sezoni zaigral za ljubljansko Union Olimpijo. Med sezono 2011/2012 je kot posojen igralec igral pri škofjeloškem LTH Castings. Po koncu sezone je odšel v Novo mesto. Kastrati je s Krko dvakrat postal državni prvak Slovenije, z Novomeščani pa je osvojil tudi tri pokalne lovorike. Leta 2013 je prejel slovensko državljanstvo. Slovenski dres je v reprezentanci do 20 let nosil na evropskih prvenstvih leta 2013 in 2014. Leta 2012 se je s člansko reprezentanco pripravljal za nastop na evropsko prvenstvo 2013.

Morina je slovensko državljanstvo prejel leta 2011. Za slovensko reprezentanco do 20 let je nastopil na evropskem prvenstvu leta 2012 v Sloveniji in se veselil sedmega mesta. Leta 2015 je nastopil v članski B reprezentanci, lani pa si je s člansko reprezentanco priigral nastop na evropskem prvenstvu 2017. Za člansko reprezentanco je zbral tri uradne nastope. Morina je bil med letoma 2010 in 2012 član Uniona Olimpije, vmes pa je kot posojen igralec nastopal za LTHcast Mercator in Hopse s Polzele. Kar 203 centimetre visoki košarkar je nato dve sezoni igral pri domžalskem Heliosu, nato pa se je za eno sezono preselil v Maribor. Sezono 2015 je znova začel v Domžalah, nato pa se je vrnil v domovino, kjer je igral v Prištini. Pred prihodom v Sixt Primorsko je Morina še enkrat nosil dres škofjeloškega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.