Svet
25 ogledov

Gibanje za legalizacijo posilstev

Daryush Valizadeh Instagram
Skoraj neverjetno se sliši, a je res. Svetovno gibanje za legalizacijo posilstev. Vodi ga 36-letni Daryush Valizadeh. Njegovi privrženci so v 43 državah sveta za jutri načrtovali shode, na katerih bi si prizadevali za ukinitev pravic žensk.

Daryush Valizadeh je 36-letni Američan armensko-iranskega porekla. Trenutno je eden najbolj osovraženih osebnosti sveta, saj med drugim izjavlja, da bi moralo biti posilstvo ženske legalno, v kolikor se ženska znajde v avtomobilu ali stanovanju nekega moškega. Po njegovi logiki ženska, če privoli v to, da pride v stanovanje moškega, privoli tudi v spolni odnos.

Na tem svojem prepričanju je Valizadeh zgradil iniciativo, katere osnovni cilj je “Vrnitev kraljev”. Po več svetovnih mestih naj bi po napovedih se člani te iniciative zbirali jutri, in sicer v 43 državah na več kot 165 manifestacijah. Med drugim naj bi, kot poročajo agencije, govorili o načrtih, ki vključuje “ponovno izgradnjo sveta, na katerem bodo imeli glavno besedo moški, ženske pa bodo skrbele za družino”.

Nekaj dni pred napovedanimi shodi je Valizadeh dogodke vendarle odpovedal, kar je utemeljil z besedami, da ne more garantirati varnosti udeležencem shodov. 

V Sloveniji takšen shod ni bil prijavjen; med drugim so ga sicer najavljali tudi v Beogradu, kar so na koncu vendarle odpovedali. Kot je zapisal srbski Blic, takšnega shoda notranje ministrstvo ne bi niti dovolilo. 

Komentarjev 17
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:23 06.februar 2016.

    A je zmešan al kaj? Se mu je čist strgal? Ne morš zarad svojih potreb zanemarit potreb žensk po varnosti in sreči. Če si taprav dedc boš šel pa si zaslužil ljubezen ženske. Na sploh postavljat seks v ospredje ...prikaži več pred ljubeznijo je totalno zgrešen. Posilstvo ne more biti nadomestilo frustracije da ne najdeš prave ljubezni. Take bolnike bi mogl v psihiatrične bolnice zapret. To ni normalno. Kdor ni obziren do ženske si jo ne zasluš. Je sam en nepotešen zafrustriran kreten.

  • principiumnovum 06:29 06.februar 2016.

    Na severu ojrope se zelene stranke že več kot desetletje javno zavzemajo za legalizacijo pedofilije in incesta. Vi, trapasti žurnalovci, ste pa tega psihiča prikazali, kot da je to nek nov in povsem neobičajen pojav v zahodnem svetu. Včasih se ...prikaži več sprašujem, ali je v zloveniji res vsak ikreten že lahko pisar po raznih medijskih hišah.

  • kolicek 05:36 06.februar 2016.

    Kaj se sprenevedate? Zakaj pa ne bi še oni imeli enakih pravic? Niso oni krivi, če so se rodili drugačni. Vsak ima pravico do svojega mišljenja in življenja. Ne biti dvolični, zakaj eni ki so se rodili v napačnem telesu ...prikaži več imajo lahko pravice, tisti ki so se rodili z napačnimi možgani pa ne?Zavedajte se, da vsaka skupina ki bo dosegla preboj v družbenih normah, bo za seboj potegnila nove. To se je in se bo dogajalo vse do dekadence.