Šport
38 ogledov

Slovenci ostali pri petih finalih

Teja Belak Profimedias
Slovenska gimnastična reprezentanca, ki ta teden nastopa na svetovnem pokalu v Osijeku, je po drugem dnevu kvalifikacij ostala pri petih finalih.

Finale so si že v četrtek priborili Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic ter Teja Belak in Tjaša Kysselef. Danes so nastopili še Dimic na drogu, Adela Šajn na gredi in Lucija Hribar, a ostali praznih rok.

Potem ko je bilo prvi kvalifikacijski dan za slovensko vrsto izjemno uspešen, saj se bodo v sobotnih finalih z najboljšimi za kolajne merili Bertoncelj na konju z ročaji, Klavora na parterju, Dimic na bradlji ter Belakova in Kysselefova na preskoku, se danes slovenskim telovadcem ni izšlo po načrtih.

Dimic je danes med sestavo na drogu padel pri tkačevu in z oceno 12,450 točke končal v kvalifikacijah na 21. mestu, blizu finala pa je bila Šajnova na gredi, ki je z 11. mestom in oceno 12,050 rezerva za nedeljske boje osmerice. Hribarjeva je nastopila tako na gredi kot parterju. Mlada telovadka, ki prvo sezono nastopa v članski konkurenci, je bila na gredi 18. (10,850), na parterju pa 21. (10,800).

"Alen je pri tkačevu padel z droga, tako da ni mogel računati na finale. Adela je lepo telovadila, a prav tako padla z orodja. Škoda, sicer bi bila zanesljiva finalistka. Lucija pa lepo telovadi, a še dela napake," je iz Osijeka sporočil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič, ki se bo z ekipo tako že po sobotnih finalih vrnil domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.