• Sob 18 do 28 °C
  • Ned 16 do 25 °C
  • Pon 18 do 26 °C
več na vreme.net

Gimnastika

0 komentarjev

Slovenci ostali pri petih finalih

Slovenska gimnastična reprezentanca, ki ta teden nastopa na svetovnem pokalu v Osijeku, je po drugem dnevu kvalifikacij ostala pri petih finalih.

Da. B. / Osijek / STA

 

Teja Belak si je že v četrtek priborila finale. (Foto: Profimedia)

Finale so si že v četrtek priborili Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic ter Teja Belak in Tjaša Kysselef. Danes so nastopili še Dimic na drogu, Adela Šajn na gredi in Lucija Hribar, a ostali praznih rok.

Potem ko je bilo prvi kvalifikacijski dan za slovensko vrsto izjemno uspešen, saj se bodo v sobotnih finalih z najboljšimi za kolajne merili Bertoncelj na konju z ročaji, Klavora na parterju, Dimic na bradlji ter Belakova in Kysselefova na preskoku, se danes slovenskim telovadcem ni izšlo po načrtih.

  •  

    Finalni nastopi, v katerih se bo predstavilo tudi pet Slovencev, se bodo v soboto začeli ob 17. uri.

Dimic je danes med sestavo na drogu padel pri tkačevu in z oceno 12,450 točke končal v kvalifikacijah na 21. mestu, blizu finala pa je bila Šajnova na gredi, ki je z 11. mestom in oceno 12,050 rezerva za nedeljske boje osmerice. Hribarjeva je nastopila tako na gredi kot parterju. Mlada telovadka, ki prvo sezono nastopa v članski konkurenci, je bila na gredi 18. (10,850), na parterju pa 21. (10,800).

"Alen je pri tkačevu padel z droga, tako da ni mogel računati na finale. Adela je lepo telovadila, a prav tako padla z orodja. Škoda, sicer bi bila zanesljiva finalistka. Lucija pa lepo telovadi, a še dela napake," je iz Osijeka sporočil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič, ki se bo z ekipo tako že po sobotnih finalih vrnil domov.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima