Šport > Nogomet
15 ogledov

Giroud bi se rad pogovoril z Henryjem

olivier giroud petr čech EPA
Napadalec Arsenala Olivier Giroud bi se rad na štiri oči pogovoril z nekdanjim zvezdnikom londonskega kluba, Thierryjem Henryjem.

Legendarni francoski napadalec Thierry Henry, ki je za topničarje igral od leta 1999 do 2007, je nedavno izjavil, da Arsenal ne bo osvojil premierligaškega naslova, če bo v konici napada stal Olivier Giroud.

''Giroudu gre zelo dobro, toda ali lahko z njim osvojiš ligo? Ne bi rekel. Potrebujejo vrhunskega napadalca, če bodo želeli spet osvojiti Premier League,'' je povedal upokojeni napadalec. Girouda je kritika presenetila, zato bi se rad z Henryjem pogovoril in si nalil čistega vina.. ''Kot nogometaš ti ni treba poslušati, kaj imajo o tvoji igri povedati drugi ljudje. Glavno je, da ne dvomiš vase, ko zapraviš priložnost ali manjkaš na tekmi. Včasih se to zgodi. Najbolje je, da vse komentarje čim hitreje pozabiš in ne dopustiš, da bi vplivali na kvaliteto tvoje igre,'' je zatrdil francoski reprezentant, a priznal, da so ga izjave rojaka nekoliko zmedle

''Thierryja dobro poznam in vem, kaj je hotel reči. Če ga bom srečal, se bova pogovorila kot moška. Nisem jezen nanj, res pa je, da sprva nisem razumel. Je že v redu. Ne bom žalosten zaradi tega. Spim dobro in dokler je vse v redu z mojo družino... to je zame bistvenega pomena,'' je zatrdil 28-letnik.

Giroud je v lanski sezoni dosegel 19 golov, čeprav je izpustil tri mesece zaradi poškodbe gležnja. V zaključku sezone je Arsenalu pomagal do druge zaporedne zmage v pokalu FA, medtem ko varovanci Arsena Wengerja na prvenstveno lovoriko čakajo vse od leta 2004.

Francoski strateg, ki topničarjem poveljuje od daljnega leta 1996, pa ni upošteval nasveta svojega nekdanjega varovanca; kot pravi, je kohezija pomembnejša kot ''čudežne'' okrepitve. ''Del uspeha je zagotovo nivo kohezije. Skupaj se moramo pomikati naprej, kar je zame pomembneje, kot da najdemo čudeženega igralca, ki nam bo prinesel zmage,'' je povedal Wenger.

Z odhodom Lukasa Podolskija se je pri Arsenalu sprostila številka 9, a Giroud bo vztrajal z dvanajstico. ''Nočem menjati številke. Nisem vraževeren. Devetico nosim v državni reprezentanci. Ne želim si spremembe, ker so ljudje kupovali moje drese s številko 12. Vem, da je devetica namenjena glavnemu napadalcu, vendar ne bom nič boljši, če bom imel drugo številko. Nimam jasnega cilja, želim pa si doseči več golov kot lani. Lepo bi bilo, če bi jih dosegel vsaj 20,'' je zaključil Giroud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.