Slovenija
10 ogledov

"Glasba za širše množice"

Tony Cetinski Anže Petkovšek
Bralca zmotilo toliko glasbenikov nekdanje Jugoslavije.

"Na Kongresnem trgu se tudi ob EuroBasketu tako kot pred novim letom vrstijo nastopi glasbenikov iz Hrvaške in drugih držav nekdanje Jugoslavije. Zakaj? Nimamo dovolj dobrih slovenskih izvajalcev?" se je vprašal naš bralec. Tudi med pobudami meščanov, ki jih objavijo na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL), smo zasledili vprašanje, kdo je izbiral nastopajoče: "Zakaj nas mesto Ljubljana nenehno posiljuje z jugoglasbo?"

Na MOL so odgovorili, da je bil program "narejen predvsem za širše množice" in da je glede na obisk odličen. Dodali so, da so za večji del programa poskrbeli slovenski glasbeniki. Med 28, ki so nastopili, smo našteli 20 slovenskih glasbenikov, od tujih pa so koncertirali Neda Ukraden, Tony Cetinski, Crvena jabuka, Halid Bešlić, Jinx, Soulfingers, Bajaga in Gibonni. Zadnja dva sta nastopila v petek in soboto, včerajšnji zaključek EuroBasketa v navijaški coni na Kongresnem trgu pa je bil popolnoma slovensko obarvan z nastopi Vlada Kreslina, Magnifica in harmonikarskega ansambla Pustotnik.

Še na Jesenicah

V drugih uradnih navijaških conah v mestih, ki so prav tako gostila EuroBasket, velikih koncertov glasbenikov iz nekdanje Jugoslavije ni bilo, razen na Jesenicah. Te so bile balkansko obarvane že zato, ker so v skupini igrale kar štiri reprezentance iz držav nekdanje Jugoslavije, med glasbeniki pa sta nastopili Neda Ukraden in Luna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.