Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Glasbenik, ki ustvarja z nintendom

Lukatoyboy Arhiv organizatorja
Lukatoyboy. Svetovno znani beograjski oblikovalec zvoka prihaja k nam. V torek za otroke, v sredo za odrasle.

V sredo, 3. aprila, v okviru mednarodnega evropskega projekta Nomadi lepote v Mini teater prihaja glasbenik in oblikovalec zvoka iz Beograda Luka Ivanović - Lukatoyboy, ki večinoma ustvarja improvizirano elektroakustično glasbo s snemanjem zvokov okolice, naprav in igrač. Lukatoboy ne nastopa le na območju držav nekdanje Jugoslavije, temveč tudi na Nizozemskem, v Avstriji, Nemčiji, Švici, na Poljskem, v Romuniji, Turčiji, na Madžarskem, Portugalskem in tudi v Združenih državah Amerike. V tujini večinoma organizira delavnice – eno od takšnih (za otroke od petega do 12. leta) bo pripravil tudi v Ljubljani, in sicer v torek, dan pred svojim zvočnim performansom ob 10.30 v Mini teatru.

Otroci, prinesite nintendo

Luka vse otroke poziva, naj, če ga imajo, s seboj prinesejo nintendo DS, ki ga bodo uporabljali pri odkrivanju in manipulaciji z zvokom. Staršem, publiki in otrokom bo predstavil nekonvencionalen pristop k delu in igri. Lani je podobne delavnice že vodil na priznanih festivalih UnSound v Krakovu in Clubtransmediale v Berlinu ter srbskih Dis-Patch in Ring-Ring. Ivanović sicer v Srbiji dela tudi kot novinar (pokriva področje pop kulture, spleta in tehnologij) in radijski urednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.