Šport
26 ogledov

Glavni aduti Mezgec, Bole in Božič

sport 25.03.14. Luka Mezgec, slovenski kolesar, Slovenian cyclist Luka Mezgec (C sport 25.03.14. Luka Mezgec, slovenski kolesar, Slovenian cyclist Luka Mezgec (C
Pred cestnimi kolesarji je vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v Richmondu. Od 19. do 27. septembra bo v ZDA kolesarilo 15 slovenskih kolesarjev.

V članskih kategorijah bodo nastopili Kristijan Koren, Luka Mezgec, Grega Bole, Marko Kump, Luka Pibernik in Borut Božič ter Polona Batagelj in Urša Pintar.

Selektor moške članske reprezentance Gorazd Štangelj je na širšem seznamu imel še Simona Špilaka, Kristjana Fajta, Primoža Rogliča, Mateja Mugerlija in Mateja Mohoriča, odločil pa se je za šesterico Koren, Mezgec, Kump, Pibernik, Božič in Bole. Tik pred zdajci je odpadel Jan Polanc.

"Prepričan sem, da to je ekipa, ki lahko največ da na SP. Delo nikoli ni lahko, vedno so žrtve. Žal mi je Jana. Po mojem mnenju proga najmanj ustreza njemu. On lahko že letos razmišlja o prihodnji olimpijadi, bo pa moral pozabiti na letošnje SP. Simon se je sam odločil, da ne gre, zaradi pomanjkanja motivacije in dolge sezone. Resna kandidata sta bila tudi Mohorič in Roglič. Da ne bom ponavljal: imamo šest prostih mest in ta so zasedena s kolesarji, katerim proga glede na trenutno formo najbolj ustreza," je razložil Štangelj.

"Koren je tako kot svoji ekipi v reprezentanci navajen pomoči. On lahko opravi delo ne enega, ampak več kolesarjev. Borut bi morebiti bil pomočnik samo v zaključku dirke oziroma glede na medsebojni dogovor vodij. Marko dobro ve, da mora fante držati na pravih mestih. Pibernik je podoben kolesar kot Bole, vendar na startu ne bo imel vloge 'liderja', ampak bo predvsem pomočnik. V začetku se bo treba prebiti skozi vse pasti in sita, v nadaljevanju pa se bo treba povsem podrediti Mezgecu, Boletu in tudi Božiču," je še o ekipi dodal Štangelj.

grega bole tour of poland | Avtor: Profimedias Profimedias

Selektor ženske reprezentance Gorazd Penko bo v ZDA računal na slovensko prvakinjo v cestni vožnji in vožnji na čas Batageljevo ter Pintarjevo, že 20. septembra pa bo tam imel svojo ekipo BTC City Ljubljana, ki bo nastopila na moštvenem kronometru. Poleg že omenjenih Batageljeve in Pintarjeve bodo za ljubljansko ekipo kolesarile še Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Olena Pavluhina in Martina Ritter.

Selektor mlajših članov Martin Hvastija je izbral Roka Korošca, Gašperja Katrašnika in Davida Pera, selektor mladincev Andrej Cimprič pa Tadeja Pogačarja, Žigo Jermana, Jako Primožiča in Gorazda Pera.

"Startamo na medaljo. Fantje so sposobni, perspektivni. Dostikrat smo letos bili blizu. Zadnji mesec je pokazal, da je forma ustrezna," je brez dlake na jeziku o ciljih spregovoril Cimprič, Hvastija pa je o svojih fantih dodal: "To so relativno neizkušeni fanti. Težko je bilo določiti ekipo. David se je vanjo uvrstil zaradi borbenosti na Tour de l'Avenir, on lahko pride daleč. Rok je izjemno zanesljiv, lani je bil desna rama Pibernika. Gašper je prvo ime ekipe, bil je sedmi na evropskem prvenstvu v Estoniji in četrti v primerljivi etapi SP na Tour de l'Avernirju. Cilj je deseterica, tudi dvajseterica bi bila lep rezultat."

Slovenski kolesarji bodo dirkali le na cestnih dirkah, vožnji na čas pa so se letos odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.