Svet
69 ogledov

Glavni osumljenec umrl pred štirimi leti

maddie mccann Žurnal24 main
Glavni osumljenec v primeru izginotja Madeleine McCann naj bi umrl pred štirimi leti. Portugalska policija se boji, da je moški Madeleine ubil.

Glavni osumljenec za izginotje Madeleine McCann je afriški imigrant, ki je bil zaposlen v klubu Ocean v letovišču, kjer je bila na počitnicah družina McCann. Moški naj bi bil leta 1996 obsojen zaradi tatvine. Grozilo mu je, da bo izganan iz države, a ga je nato pomilostil portugalski predsednik.

Correio da Manha poroča, da je 40-letnik delal v letovišču, kjer so bivali McCannovi in naj bi ugrabil Maddie, ker se je želel maščevati zaradi izgube službe. Policija ga je identificirala kot glavnega osumljenca po pregledu klicev z mobilnega telefona. Ti zapisi naj bi razkrili, da se je moški v času Maddiejinega izginotja zadrževal v bližini apartmaja McCannovih. Sam je sicer stanoval v 15 minut oddaljenem mestu Lagos.

Kot je za časnik povedal neimenovani vir, policija meni, da bi moški lahko ubil malčico, da bi "jo utišal", potem ko je njeno izginotje pritegnilo izjemno medijsko pozornost. Policija naj bi tako iskala dekličino truplo.

Po petih letih odprli primer

Prav podatki o omenjenem osumljencu so bili glavni razlog, da je portugalski državni tožilec po petih letih spet odprl primer. "Moški, ki je umrl star 40 let v traktorski nesreči leta 2009, ni bil na seznamu zaposlenih, ki so ga med prvotno preiskavo policiji dali v klubu Ocean, ker v času Maddiejinega izginotja ni delal tam," navaja časnik in dodaja, da policija motive za takšno dejanje še preiskuje. 

Portugalska policija in predstavniki McCannovih se na zadnje poročanje niso odzvali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.