Šport > Nogomet
206 ogledov

Varnostniki po derbiju zaščitili sodnika

nejc kajtazović sodnik Youtube
Težko pričakovani derbi slovenske Prve Lige TS med Mariborom in Olimpijo se je končal brez zmagovalca (1:1). Srečanje so zaznamovale tudi sporne sodniške odločitve.

Maribor je bil do 79. minute derbija v Ljudskem vrtu na pragu prevzema prvega mesta na ligaški lestvici, ko je za izenačenje poskrbel Miha Zajc in postavil končni rezultat (1:1), po katerem imajo aktualni prvaki na lestvici dve točki prednosti pred Domžalami in Mariborom.

H končnemu rezultatu je po mnenju mariborskega kolektiva ključno pripomogel glavni sodnik Nejc Kajtazović, ki je po poročanju portala Rtvslo.si Ljudski vrt zapustil v spremstvu varnostnikov. Kajtazović je namreč na začetku drugega polčasa razveljavil gol Sintayehuja Sallalicha in izzval bes domačih navijačev.

darko milanič | Avtor: Youtube Youtube
''Ne morem biti zadovoljen z rezultatom. Igrali smo odlično, dosegli še en regularen gol. Ne bi tega trdil, če ne bi pogledal posnetka. Pravila so jasna, sodniki bodo pa analizirali. Prvi razveljavljen gol? Dovolj je bilo, da sem videl posnetek drugega,'' je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič in dodal: ''Fantje si zaslužijo čestitke. Škoda, saj bi si glede na prikazano zaslužili še kakšen zadetek. Smo se pa sicer nekoliko prilagodili njihovemu načinu igranju, saj ga igrajo praktično edini v ligi. Uspeli smo z izbrano postavitvijo v nameri, saj so imeli gostje z nami ogromne težave. Delovalo je dobro in gotovo bomo še kdaj posegli po takšni odločitvi.''

Poleg razveljavitve domnevno regularnega zadetka Sallaicha naj bi glavni sodnik naredil napako že v prvem polčasu, ko je Aleksander Šeliga v zraku ujel žogo, pri čemer naj bi okroglo usnje v celoti prešlo golovo črto.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 07:06 11.avgust 2016.

    Jaz sem videl ob razveljavljenem golu ČISTI ŠOLSKI OFSAID. Če ima pa Miljanić pijaneta za šefa , mu pa jaz nisem kriv !

  • Ludvik Miholic 19:35 09.avgust 2016.

    nebavim se z nogometom ali kot je ta sodnik sodil bi boljse sodil gorenjski pes nevem kako lahko v sloveniji sodijo taki sodniki

  • Tarzan U Jane 14:11 09.avgust 2016.

    budale,raje bi ga še malo nahoblali zraven