Šport
29 ogledov

Gledalci v Tampi priča 11. golom

tampa bay lightning nhl končnica Profimedias
Ekipa Tampa Bay Lightning je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala New York Islanders s 7:4. New Jersey Devils so po podaljšku izgubili z Washington Capitals z 0:1. St. Louis je s 4:0 premagal Vancouver Canucks.

Vodilna ekipa atlantske skupine iz Tampe je do zmage na tekmi, na kateri je padlo dvomestno število golov, prišla šele v zaključku dvoboja.

Tyler Johnson je s svojim trinajstim golom v sezoni sredi tretje tretjine povedel svojo ekipo v vodstvo s 5:4, le 23 sekund pozneje pa je bil uspešen še obrambni igralec Jason Garrison. Gole za zmagovalce so dosegli še Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov, Steven Stamkos in Andrej Sustr, Ben Bishop pa je ubranil 27 strelov.

Obrambni igralec John Carlson, ki je otroštvo preživel v New Jerseyju, pa je dve minuti in 43 sekund pred koncem podaljška odločil dvoboj med New Jerseyjem in Washingtonom. Po podaji Jasona Chimerae je zadel prvič po sredini lanskega decembra.

St. Louis je postal četrta ekipa, ki si je na zahodnem delu že priigrala končnico. Novinec Joel Edmundson je dosegel svoj prvi gol v karieri v NHL, uspešni pa so bili še Kyle Brodziak, Robby Fabbri in Carl Gunnarsson; Paul Stastny in Troy Brouwer sta bila dvakrat podajalca.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils - Washington Capitals 0:1*
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 7:4
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 4:0

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.