Šport
68 ogledov

Gledalec zapeljal v glavnino

gledalec glavnina giro d'italia Youtube
V nedeljski drugi etapi kolesarske dirke po Italiji je gledalec iz neznanega razloga zapeljal iz pločnika v glavnino, ki je mimo dirjala z veliko hitrostjo. 12 km pred ciljem je prišlo do množičnega padca, v katerega je bilo udeleženih vsaj 30 kolesarjev.

O incidentu je prvi spregovoril kolesar ekipe Trek Eugenio Alafaci, ki je svojo jezo razkril na družbenih omrežjih Twitter in Facebook. Italijanska spletna stran cicloweb.it pa je odkrila videoposnetek nesreče, katerega je posnel gledalec z družino, ki je etapo spremljal iz domače terase.

V videoposnetku je jasno vidno, da je neznanec s kolesom zapeljal iz pločnika v glavnino, ki je kolesarila mimo z veliko hitrostjo. Na tem delu ni bilo nobene ograje, ki bi zadržala gledalce. Prišlo je do neizogibnega množičnega padca. Iz zdravniške službe Gira so sporočili, da je bilo v nesrečo udeleženih 30 kolesarjev, med njimi Kanadčan Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), ki se je pobral in nadaljeval dirko, (Ag2r) pa je izgubil več kot minuto.

Domenico Pozzovivo  | Avtor: EPA EPA
Pozzovivo jo je veliko slabše odnesel dan kasneje, ko je kakšnih 40 kilometrov pred ciljem tretje etape grdo padel, udaril z glavo ob asfalt in nepremično obležal na tleh. "Domenico ima zlomljene kosti lobanje in obraza, po ostalih pregledih smo prepričani, da drugih poškodb lobanje nima. Ima globoke rane pod desnim očesom. Je pri zavesti, vendar se ne spomni nesreče," je sporočil klubski zdravnik Eric Bouvat.

"Če dobim tega butca, ki je imel briljantno idejo vpasti v peloton v navadnim kolesom in je povzročil nesrečo ..." pa je Alafaci tvitnil po drugi etapi, ob objavi videoposnetka pa je zapisal: "Tu je slika, ki kaže, kaj se je zgodilo. Pričakujem vsaj opravičilo za to butasto stvar, ki jo je naredil!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.