Šport
59 ogledov

Gliha: Tekma dveh različnih polčasov

U-21 reprezentanca Katarina Ponjavić
Mlada slovenska reprezentanca do 21 let se je na pripravljalnem obračunu na koprski Bonifiki pomerila proti Ukrajincem in izgubila.

Slovenska enajsterica, ki je zaigrala v postavi Zabret, Črnigoj, Ejup, Gorenc Stanković, Balkovec, Kastrevec, Štulac, Kapun, Hotić, Zajc in Bajrić je bila v prvem polčasu v močno podrejenem položaju. Varovanci Primoža Glihe so v večini poskušali z dolgimi podajami, najbolj razpoložen za igro pa je bil vezist Miha Zajc, ki pa ni našel rešitve za čvrste goste iz Ukrajine.

Ti so s hitrimi kombinacijami večkrat osmešili Slovence in kar nekajkrat zapretili domačemu vratarju Gregorju Zabretu, do zasluženega vodstva pa so prišli v 34. minuti, ko je enostavno akcijo iz prostega strela učinkovito zaključil Svatok. Do konca polčasa so si fantje s Triglavom na prsih priigrali nekaj predložkov iz kota, a še naprej bili brez pravih priložnosti.

V nadaljevanju je Gliha v napadu ponudil priložnost Gregorju Bajdetu, ki je malce poživil igro, do najlepše priložnosti za izenačenje pa je v 65. minuti prišel drugi rezervist Rudi Požeg Vancaš. V 74. minuti je z desne strani poskusil Domen Črnigoj, v naslednjem napadu pa se je pred Zabretom znašel Khlobas, a je njegov strel zletel za las mimo vrat. 

Slovenci so še naprej pritiskali proti vratom gostom in v 81. minuti so navijači že skočili na noge, vendar Bajde odbite žoge po prostem strelu Črnigoja iz neposredne bližine ni uspel potisniti v mrežo. Slovenci so v zaključnih minutah skušali na silo priti do zadetka, a niso bili uspešni, Ukrajinci pa so zmago potrdili v 92. minuti. Po prostem strelu z leve je do odbite žoge na robu kazenskega prostora prišel Khlobas in zadel desni spodnji kot Zabretovega gola.

"Glede na to, da nam je manjkalo pet standardnih igralcev, sem lahko kar zadovoljen. Dobil sem kar nekaj odgovorov o sposobnostih nekaterih posameznikov," je dvoboj pokomentiral Primož Gliha, ki je bil bolj zadovoljen z igro svoje zasedbe v nadaljevanju dvoboja: "Tekma je imela dva različna polčasa. Po slabšem prvem delu smo jim v nadaljevanju zaprli vse poti do našega kazenskega prostora in to je po mojem mnenju zelo pozitivno, obenem pa sem vesel, da so pokazali pravi karakter."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.