Svet
163 ogledov

Gliser s polno hitrostjo priletel na obalo

Gliser priletel na obalo Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Na obali pri dalmatinskem mestu Šibenik se je zgodila nenavadna nesreča.

Iz Šibenika poročajo o nenavadni nesreči, ki se je zgodila včeraj v tamkajšnjem turističnem naselju Jadrija. Nekaj po osemnajsti uri je hrvaški državljan izgubil oblast nad gliserjem in s polno hitrostjo treščil na obalo. Čeprav je bilo v tem času na plaži veliko ljudi, jih na tem delu takrat na srečo ni bilo. Plovilo je tako poškodovalo le osebni avtomobil.

"Bila sem v hiši, ko sem kar naenkrat zaslišala vzklike. Uspela sem pogledati ven in videti gliser, ki je s polno hitrostjo drvel proti obali in kar naenkrat zletel ven. Če tega Ranaulta ne bi parkirali tukaj, bi gliser končal v moji dnevni sobi," je za šibeniški portal dejala lastnica počitniške hišice v Jadriji.

Imeli so veliko srečo

"Bili smo na obali, povsod je bilo polno otrok, kopalcev, ljudje so bili v morju in naenkrat sem zaslišal kričanje. Nismo mogli verjeti svojim očem. Čoln se je s svetlobno hitrostjo približeval obali, vsi so se razbežali, sreča, da tam ni bilo nikogar. Moja družina se je kopala le tri, štiri metre od tam, kjer je čoln zletel na obalo. Na njem je bil le en človek. Strašno je bilo. Ljudje so se razbežali in jo na srečo dobro odnesli," je dodal Dražen Pavlović, ki je na kraj nesreče prispel med prvimi.

Po neuradnih informacijah naj bi bil voznik gliserja vinjen, z 1,2 promila alkohola v krvi, s tamkajšnje policijske pa sicer sporočili, da je voznik pridržan, preiskava dogodka pa še poteka. 

Sicer to ni prvi takšen incident v letošnji sezoni, ki se šele dobro začenja. Pred desetimi dnevi je v trčenju gliserjev pri Makarski umrl nemški turist. Pri Crikvenici pa so bile v trčenju gliserja in turistične ladjice ranjene tri osebe.

Komentarjev 2
  • Alen Jazbec 15:08 26.junij 2017.

    Ga ni denarja, da grem dol na dopust!!!! Imam še nekaj zavednosti, sram je lahko vse, ki dol rinete, sploh po tem, ko tako svinjsko ščijejo in pljuvajo po nas!!!! Komaj čakam četrtek, me zanima kako boste še dol rinli...s kepo v želodcu????

  • pesnik51 14:22 26.junij 2017.

    jaz pravim, še dobro, da ni bil Slovenec :))