Slovenija
107 ogledov

Gmail vam ponuja dva dodatna GB prostora, če ...

Gmail Žurnal24 main
Google vam podari dodatna 2 GB prostora na vašem računu, če v okviru dneva varne rabe interneta preverite svoje varnostne nastavitve.

Morda se ne sliši veliko, a za dodatna 2 GB pri množični rabi Googlovih storitev, kot so Gmail, Drive, Foto in ostale, ki hitro polnijo razpoložljivo oblačno shrambo, se je vredno malce potruditi.

Vse kar morate storiti je, da sledite povezavi in se sprehodite skozi svoje varnostne nastavitve, potrdite, da še držijo in jih po potrebi posodobite oziroma zaostrite. 

Za miren spanec uporabite dvojno preverjanje

Gre za Googlovo kampanjo ob dnevu varne rabe interneta, saj številni uporabniki spleta še vedno preslabo skrbijo za zaščito svojih naprav in uporabniških računov za spletno pošto in socialna omrežja. Pogosto uporabljajo za vse račune isto geslo, ki je povrh vsega še preveč enostavno sestavljeno. 

Google v varnostnih nastavitvah med drugim predvideva postopek verifikacije, če izgubite svojo geslo ali pa če so vam vdrli v vaš račun. Med nastavitvami je tudi način dvojnega preverjanja, ki je namenjeno tistim, ki uporabljajo več naprav za dostop do Googlovega računa ali pa če delajo na napravi, ki je na voljo tudi drugim. Z dvojnim preverjanjem  preprečijo zlorabo, če se pozabijo odjaviti po koncu seje. 

Tudi če si ne boste takoj vzeli dveh minutk, kolikor je potrebnih za prevetritev nastavitev, imate čas še do 17. februarja za zastonjska 2 GB prostora. 

Google je bil podobno radodaren že ob lanskem dnevu varnega interneta. Nekaj dodatnega prostora v oblaku vedno prav pride. Če namreč dosežete limit 15 GB, vam ne preostane drugega kot zamudno brisanje podatkov ali zakup dodatnega prostora, kar pa Google računa po 2 dolarja na mesec za 100 GB.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:09 15.februar 2016.

    Ni res kar pišete. Če samo preveriš nastavitve ne boš dobil dodatnih 2 GB. Dodatna 2 GB dobiš samo če imaš v teh nastavitvah svojo telefonsko številko vnešeno kar pa noben ki se kaj ceni ne bo naredil.

  • Papaja Popi 17:42 09.februar 2016.

    Ne rabiš nič skrivat, ampak preko tega se z lahkoto dobijo razna gesla in vse ostalo.Sploh jim ni treba kaj posebnega narediti, da pridobijo podatke.Ja, res, moja gesla še kako skrivam in za to se res ne rabim ...prikaži več prodati za uboga 2 GB ali več.

  • Thomy 16:56 09.februar 2016.

    Ja... če pomislim... o ameriškem predsedniku ne govorim prav dosti :).Drugače pa se popolnoma strinjam. Če imaš kaj za skrivat teh storitev raje ne uporabljaj.Če pa si "normalen" pa so kar fajn.