Slovenija
31 ogledov

Gneča na cestah: Proti večeru pričakujte daljše kolone

zastoji kolone ceste Saša Despot
Gost promet z zastoji danes predvsem v smeri proti mejnim prehodom s Hrvaško ter iz smeri Italije in Avstrije proti obali. Popoldne se bo prometni tok obrnil.

Na slovenskih cestah je tudi danes pričakovati zelo gost promet z zastoji, predvsem v smeri proti mejnim prehodom s Hrvaško ter iz smeri Italije in Avstrije proti obali.

Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti na priključku Trojane proti Mariboru zaprt izvoz. 

Zastoji nastajajo:
- na gorenjski avtocesti, kjer je pred predorom Karavanke proti Avstriji kilometer dolga kolona, v Avstriji proti Sloveniji je kolona dolga dva kilometra.
- na cestah Šmarje - Dragonja.

Mejni prehodi:

- Starod izstop 30 minut;
Dragonja izstop 15 minut in vstop okoli 20 minut 
- Gruškovje izstop 15 minut.

Popoldne kolone v nasprotno smer

Popoldne in proti večeru se bodo prometni tokovi preusmerili v obratno smer, torej proti notranjosti države, zlasti na obalnih cestah ter primorski avtocesti.

Včeraj na naših cestah več kot 150.000 avtomobilov

Na prvo avgustovsko soboto so bile slovenske ceste pričakovano preplavljene z avtomobili. Na podravski avtocesti od razcepa Slivnica do konca avtoceste pri Dražencih proti Hrvaški je bil zastoj dopoldne dolg skoraj 20 kilometrov, več kot desetkilometrska kolona vozil se je skorajda ves dan vila pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji, na mejnih prehodih je bilo treba za izstop iz države čakati tudi po več ur.


Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste tudi danes pričakujejo povečan promet iz Italije in Avstrije proti slovenski obali, Hrvaški ter Madžarski. Vendar pa bodo kolone vendarle nekaj krajše kot v soboto.

Zastoje še vedno pričakujejo na cestah proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Voznike pozivajo, naj se mejnim prehodom, kjer so daljše čakalne dobe, izognejo, mejo pa raje prestopijo na mejnih prehodih Dobovec, Rogatec, Zavrč, Ormož, Središče ob Dravi ali Sočerga.

Več kot sedem milijonov Italijanov gre na počitnice

Sicer pa je v avgustu vse konce tedna pričakovati večje zgostitve prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije in Italije proti slovenski in hrvaški Istri. Zelo visoko gostoto prometa je pričakovati zlasti ob sobotah pred predorom Karavanke ter na zahodni ljubljanski obvoznici iz smeri Šentvida mimo Kosez in Brda proti cestninski postaji Log.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 11:53 02.avgust 2015.

    italija ima cca. 61 milijonov prebivalcev in jih ne more iti na dopust ve kot 70 milijonov. Mislim, da bi se moral avtor prispevka pri takih podatkih vsaj malo potruditi, da objavi verodostojne podatke. Nivo pisanja prispevkov in napak v ...prikaži večv tekstih je preveč za elektronski medij, ki ima veliko bralcev.