Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Gobarju pomagali s palicami in pištolo

Vaščani so bili začudeni, ko jim je pilot povedal, da je prišel nabrat gobe za m Žurnal24 main
Novomeški policisti prijeli obcestnega prodajalca gob, ki je pobegnil med nadzorom finančne uprave.

Novomeški policisti so prijeli 33-letnika, ki se je v četrtek uspel izmuzniti pregledu nadzornikov nove državne finančne uprave, saj so ga zalotili med prodajo gob ob cesti.

"Med postopkom je na kraj prišlo več oseb, ki so delavcem Finančne uprave grozili, v rokah so imeli palice, eden izmed njih pa naj bi imel pištolo. 33-letnemu osumljencu so omogočili, da je s kombiniranim vozilom pobegnil in se izognil postopku. Pred prihodom policistov so storilci pobegnili,"  pojasnjujejo na novomeški policijski upravi.

Enega prijeli

Enega od njih so sicer policisti prav tako že uspeli izslediti in ga aretirati, v naslednjih urah pa ga bo zaslišal tudi preiskovalni sodnik. Poleg prijetega 24-letnika iz okolice Novega mesta naj bi nadzornikom grozili še štirje Novomeščani, stari med 17 in 35 let, ugotavljajo na policiji.

"Ovadili jih bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi," dodajajo. Grozi jim do tri leta zapora.

Komentarjev 5
  • slajan 12:48 22.avgust 2014.

    Izreden uspeh nove finančne uprave. Bavčar in podobni pa še vedno daleč od Doba.

  • KLOBO 11:11 22.avgust 2014.

    No novinarji, zakaj ne poveste, da so cigani napadli uradne osebe, ki so pred cigansko hordo potegnili rep med noge !! !!

  • Avatar čavez
    čavez 09:46 22.avgust 2014.

    V tej Sloveniji bo treba kakšno IRO ustanovit.