Šport > Košarka
6 ogledov

Gogi blizu trojnega dvojčka

goran dragić miami heat atlanta hawks Profimedias
Miami Heat je v gosteh premagaloCharlotte Hornets z 98:95. Goran Dragić je v 32 minutah zbral 12 točk, osem skokov in devet podaj, Beno Udrih je v 15 minutah prispeval štiri točke ter po dve podaji in dva skoka.

Miami Heat je zmagal tudi po zaslugi razpoloženega Hassana Whitesida, ki je v ključnih minutah postregel z nekaj ukradenimi žogami. Center je tekmo končal z 10 točkami, 10 ujetimi žogami in 10 blokadami. Dwyane Wade je k zmagi prispeval 22 točk, Chris Bosh 20, Miami pa je zmagal na šesti tekmi od zadnjih sedmih.

Whiteside je dosegel svoj tretji trojni dvojček v sezoni, četrtega v karieri. Zelo blizu temu dosežku je bil tudi Dragić, ki je ob 12 točkah vknjižil še devet podaj in osem skokov.

"Če je žoga v višini mojih komolcev, bom naredil vse in jo skušal ujeti. V zadnjih treh minutah nas je skrbelo, kaj bo, a fantom sem rekel, samo mečite za tri, jaz bom že lovil odbite žoge," je po tekmi dejal Whiteside. Za Charlotte je Marvin Williams dosegel 27 točk, Nicolas Batum jih je dodal 21, Kemba Walker pa 20.

"Težko je ne opaziti, česa je Charlotte sposoben na svojem igrišču. Vsaka ekipa z vrha lestvice vzhoda, ki pride sem, po navadi parket zapusti s porazom, višjim od desetih točk. Zato smo si predvsem želeli zmagati tukaj in fantom je to uspelo," pa je svoje varovance po tekmi pohvalil trener Miamija Erik Spoelstra.

Dejaven je bil tudi Saša Vujačić, New York Knicks so v Madison Square Gardnu izgubil s 85:91 proti Memphis Grizzlies. V 16 minutah je Mariborčan zbral deset točk, štiri skoke in podajo. Z 18 točkami je bil pri Knicks najboljši Jose Calderon.

Za Memphis je Jeff Green dosegel 16 točk, vključno s prostimi meti šest sekund pred koncem. Memphis je tako prišel do pete zaporedne zmage. Arron Afflalo je sicer s trojko 35 sekund pred koncem New York približal na dve točki zaostanka, a je osem sekund pred piskom sirene zgrešil met iz skoka, s katerim bi tekmo lahko izenačil in prevesil v podaljšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.