Šport
11 ogledov

Gogi: Komaj čakam četrtfinalno tekmo

Goran Dragić EPA
Prvi mož slovenske reprezentance Goran Dragić je večji del dvoboja proti Finski presedel na klopi. Gogi je v dogovoru s strokovnim štabom hranil moči za četrtfinalni dvoboj s Francozi.

Ste se s selektorjem že pred tekmo dogovorili, da boste igrali manj, ali je med tekmo nastala kakšna manjša poškodba?
S poškodbami na srečo nimam nobenih težav. Že pred tekmo mi je selektor Maljković dejal, da bom malce več počival in bom odigral le nekaj uvodnih minut, da se malce preznojim. Nismo želeli tvegati morebitne poškodbe, nekaj več priložnosti pa so dobili preostali košarkarji.

Ste med tekmo proti Finski že kaj pomislili na Francoze?
V glavi sem imel le tekmo s Finsko. Zdaj bomo začeli priprave na Francoze. Čaka nas nekaj sestankov, na katerih bomo analizirali francosko igro in si ogledali svoje napake. Lahko rečem, da komaj čakam četrtfinalno tekmo.

Kako bo poraz proti Finski vplival na moštvo?
Po porazu s Poljsko so številni zmajevali z glavo. Tisto ni bila naša prava igra, vendar smo se po tej tekmi dvignili. Ni razloga, da ne bi bilo tako tudi zdaj. Dobro vemo, kaj nam lahko prinese četrtfinalna tekma, in nobeden ne bo varčeval z močmi.

Bo dvoboj s Francijo tekma kariere?
Khmm ... Če zmagamo, bo to zagotovo tekma kariere (smeh).

Kaj ste pomislili, ko so navijači skandirali vaše ime?
Pomislil sem "Božo, daj me v igro" (smeh). Odločili smo se prav. Seveda bi najraje igral, vendar moram biti popolnoma pripravljen na tekmo proti Franciji.

Komentarjev 1
  • ennanova 12:00 17.september 2013.

    Slovenska vlada za skupinski samomorTudi poraz ni prizadel nikogar, saj so navijači burno spodbujali naše, čeprav je bilo vsem jasno, da bodo izgubili. Ljudje so namreč vedeli tudi to, da je zelo verjetno, da bo ista ekipa v sredo ...prikaži več premagala Francoze in se uvrstila med štiri najboljše ekipe v Evropi, kar seveda pomeni, da mora varčevati z energijo. Košarkarji imajo za razliko od vlade pri ljudeh še vedno veliko kredita in zanje res sveti luč na drugi strani tunela.Na žalost ne moremo trditi enako za slovensko …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1176-slovenska-vlada-za-skupinski-samomor