Šport
23 ogledov

Gogi se nagiba k prostemu poletju

goran dragić miami heat Reuters
Goran Dragić je ameriškim medijem dejal, da se nagiba k odločitvi, da letos ne bi nastopil na Eurobasketu.

Goran Dragić je bil v zadnjih letih eden izmed najbolj aktivnih evropskih NBA igralcev, saj si je poleti vselej vzel čas tudi za reprezentanco. Izjema je bilo le leto 2012, ko Slovenija ni imela uradnih tekem, saj je po sedmem mestu ne Eurobasketu 2011 v Litvi ostala brez možnosti za nastop na olimpijskih igrah.

Tokrat kapetan slovenske izbrane vrste resno razmišlja, da ne bo zaigral na evropskem prvenstvu. "Goran Dragić se nagiba v smeri odločitve, da ne bo zagral za reprezentanco zaradi tega, ker bo prost igralec in ženine nosečnosti," je na twitterju zapisal Ira Winderman.

Dragić tudi v tej sezoni ne bo igral v končnici, pred poletjem pa ga čakajo številna pogajanja z morebitnimi snubci v ligi NBA, saj se je odločil, da ne bo izkoristil svoje pravice za enoletno podaljšanje sodelovanja z Miamijem. Z naslednjo pogodbo bo namreč zaslužil precej več. Starejši od bratov Dragić je sicer že izjavil, da uživa pri Miamiju, a si bo vzel čas tudi za pregled ostalih ponudb. Vročica mu sicer lahko finančno ponudi petletno pogodbo in najvišji znesek.

Tudi v minuli sezoni si je Gogi vzel nekaj časa za razmislek, a nato vseeno nastopil na svetovnem prvenstvu v Španiji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.