Šport
9 ogledov

Gogijevih 16 točk premalo za zmago

goran dragić miami heat EPA
Košarkarji Miamija so v severnoameriški ligi NBA izgubili na gostovanju v Milwaukeeju z 88:89. Slovenski košarkar Goran Dragić je za Miami dosegel 16 točk in dodal še šest podaj v 40 minutah, njegov brat Zoran pa ni dobil priložnosti za igro.

Goran Dragić je bil drugi najboljši strelec svoje ekipe, Dwyane Wade je dosegel 21 točk, pri zmagovalcih se je z 19 izkazal Turek Ersan Ilyasova. Srečanje je odločil Khris Middleton s trojko ob zvoku sirene. Pokrival ga je prav Dragić, ki pa je bil tik pred tem v kotu igrišča v boju za žogo, ki jo je dobil Zaza Pachulia in jo podal do Middletona, Dragiću pa je kljub hitrosti zmanjkalo časa, da bi lahko strelca oviral pri metu.

Miami, ki je zadnjo četrtino začel s 14 točkami prednosti (79:65), je imel veliko smole v zaključku, saj je pred tem Wade 17 sekund pred koncem zadel le prvega od dveh prostih metov za vodstvo gostov z 88:85. Ilyasova je nato ujel odbito žogo, pet sekund pozneje pa zadel še prvega od dveh prostih metov. Po sodniškem metu in seriji odbitih žog je ta na koncu prišla do Middletona.

"Dobro smo igrali, vendar se nikoli ne smeš sprostiti, dokler tekma ni končana. Imeli smo veliko priložnosti. Če bi denimo zadel drugi prosti met v zadnji minuti, trojka gotovo ne bi bila dovolj za zmago. Odbite žoge so nato pristajale v njihovih rokah in dobesedno vse jim je šlo po željah," je menil Wade, ki je s soigralci v zadnji četrtini zadel le devet točk, tekmeci pa 26.

Monta Ellis je bil z 38 točkami prvi mož ekipe Dallas Mavericks, ki je s 101:94 premagala prvake lige San Antonio Spurs. Nemški zvezdnik v zmagoviti zasedbi Dirk Nowitzki, ki je v ponedeljek dobil drugega otroka, prvega sina, je dosegel dvojni dvojček (15 točk in 13 skokov). S tem se je 36-letnik vpisal v zgodovino lige, saj je postal prvi igralec, ki je dosegel več kot 25.000 točk, 10.000 skokov, 1000 blokad in 1000 trojk.

Vodilna ekipa lige Golden State Warriors je v gosteh premagala oslabljeni Portland Trail Blazers s 122:108 ter s sedmo zmago v nizu prvič po sezoni 1975/76 osvojila naslov v pacifiški skupini. Stephen Curry je dosegel dvojni dvojček s 33 točkami in 10 skoki. Prvi strelec lige Russell Westbrook (27 točki, 11 skokov) in Enis Kanter (25 točk, 16 skokov) sta vodila Oklahoma City Thunder do zmage nad Los Angeles Lakers s 127:117.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.