Šport
15 ogledov

Gol zabil tudi zaradi čivka

Totti Manchester City Roma Liga prvakov EPA
Francesco Totti je z golom proti Manchester Cityju pri 38 letih postal najstarejši nogometaš z golom v Ligi prvakov. Za motivacijo je poskrbelo tudi Cityjevo čivkanje.

"Z veseljem gostimo AS Romo in takšno legendo kot je Totti. V Angliji še ni zadel, kajne?" so pred temo med Manchester Cityjem in Romo zapisali na uradnem twitter računu angleškega kluba. V bližnji prihodnosti bodo verjetno Angleži nekoliko previdnejši pri svojih čivkih. 

“Cityjev čivk? Res mi je prinesel nekaj sreče. Bil je lep zadetek in dobra predstava. Resnično sem si želel čim prej doseči gol, saj v tej sezoni še nisem zatresel mreže," se je tekmecu za dodatno motivacijo zahvalil Francesco Totti. 

"A še bolj pomembno je to, da smo kot ekipa pokazali svojo moč. To ni bilo lahko, presrečen sem zaradi tega. Po žrebu so nam le redki pripisali možnosti za dober rezultat, a smo dokazali, da se lahko merimo s prav vsakim tekmecem. Smo močni, tekmovalni, nikogar nas ni strah. Naš cilj je napredovanje v naslednji krog tekmovanja, zavedamo pa se, da to ne bo lahko, saj sta Bayern in City zelo kakovostna,” je še dejal 38-letni veteran, ki se zdaj lahko pohvali, da je najstarejši strelec v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

"O tem vsekakor nisem razmišljal, ko sem bil na zelenici. Rekordi pridejo po zaslugi tvojih soigralcev, pomemben pa je le rezultat moštva. To je tisto, kar šteje. Osredotočen sem na ekipo in ne nase," je dejal nekdanji italijanski reprezentant, ki je že 22 let igralec članskega moštva Rome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.