Šport
28 ogledov

Golden State doživel poraz

james harden houston rockets EPA
Košarkarji Houston Rockets so v končnici severnoameriške lige NBA premagali najboljšo ekipo rednega dela Golden State Warriors s 97:96 in tako zaostanek v zmagah znižali na 1:2.

James Harden je za zmagovalce prispeval 35 točk, osem skokov in devet podaj. Bojevniki so znova sicer igrali brez poškodovanega Stephena Curryja.

Harden je bil tudi mož odločitve, saj je zadel odločilni koš 2,7 sekunde pred koncem. "Zadnji met je bil tipičen Jamesov. Videli smo ga že v preteklosti. Včasih postaneš kar razvajen, toda v teh pomembnih trenutkih ti ne preostane nič drugega, kot da to ceniš," je svojega varovanca pohvalil trener J.B. Bickerstaff.

Golden State je sicer še imel nekaj časa za potencialni zmagoviti met, a je Draymond Green zapravil žogo. "Kriv sem za poraz. Mislili boste, da govorim o zadnji napaki, toda ne. Te se pač dogajajo. Bil pa sem zanič vso tekmo," se je s pepelom posul Green. V njegovi ekipi sta bila še najbolj razpoložena Marreese Speights z 22 in Klay Thompson s 17 točkami. Green je tekmo končal z devetimi točkami ter po sedmimi skoki in podajami, a tudi s sedmimi izgubljenimi žogami.

Z 2:1 v zmagah vodijo še Toronto Raptors, ki so v gosteh s 101:85 odpravili Indiana Pacers, in Oklahoma City Thunder, ki je prav tako v gosteh s 131:102 ugnal Dallas Mavericks. Toronto je do zanesljive zmage prišel na krilih Demarja DeRozana in Kyla Lowryja, ki sta prispevala po 21 točk, pri domačih je Paul George zbral 25 točk, 10 skokov in šest podaj.

V Dallasu pa sta svoje delo dobro opravila Kevin Durant s 34 točkami in Russell Westbrook s 26 točkami in 15 podajami, svoj delež pa sta dodala še Enes Kanter z 21 in Dion Waiters z 19 točkami. Pri domačih je bil najboljši Wesley Matthews z 22 točkami.

 
Komentarjev 2
  • lucija.cestnik 11:17 22.april 2016.

    Čisti faul v napadu Hardna nad Iguodalo pri zadnjem košu Houstona.

  • Dixon 10:34 22.april 2016.

    Bravo! Zdaj pa še Gogi za 3-0 in je to to.