Šport > Košarka
51 ogledov

Bojevniki zrušili rekord lige NBA

andre iguodala stephen curry golden state warriors Profimedias
Aktualni prvaki lige NBA so z zmago proti Los Angeles Lakers (111:77) zabeležili najboljši uvod v zgodovini severnoameriške košarkarske lige.

Golden State Warriors po 16. tekmah ostajajo brez poraza v letošnji sezoni, kar je najboljši dosežek v zgodovini lige NBA. Po 15 zaporednih zmag sta v uvodnem delu sezone zbrali ekipi Washington Capitals (1948/1949) in Houston Rockets (1994/1994).

Ko so branilci naslova lige NBA pred dvema dnevoma doma premagali Denver Nuggets, je bilo bolj ali manj jasno, da se bodo kmalu vpisali v zgodovino, kajti Los Angeles Lakers je v letošnji sezoni daleč od nekdanje slave, saj so do zdaj zmagali le dvakrat. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že po prvi četrtini, ko so košarkarji Golden Statea povedli s 30:11, dokončno pa so odpor gostov zlomili v tretji, ki so jo dobili s 35:17 in svoje vodstvo povečali na neulovljivih 34 točk.

Prvi strelec Warriors je bil Stephen Curry s 24 točkami, 18 jih je dosegel Draymond Green, 13 pa Leandro Barbosa, v ekipi Lakers so po 10 točk dosegli Julius Randle, Larry Nance jr. in Lous Williams.

Golden State je niz uspehov začel 2. novembra z izjemno predstavo proti Memphisu in zmago s 50 točkami razlike (119:69), najtežje delo pa je imel prejšnji teden, ko je moral proti Los Angeles Clippers nadoknaditi 23 točk zaostanka.

V lovu na rekord Chicago Bulls

Ekipi, s katerimi se je Golden State izenačil, sta tedaj prišli do finala; Washington ga je izgubil, Houston s Hakeem Olajuwonom pa je v sedmi tekmi premagal New York. Vsekakor pa ima Golden State tudi priložnost za izboljšanje rekorda z največ zmagami v rednem delu. Chicago Bulls z Michaelom Jordanom so 1995/96 dobili 72 tekem.

Na drugih prizoriščih sta na domačem igrišču do zmag prišla le še Atlanta, ki je na kolena spravila Boston, in Memhpis, ki je premagal Dallas. V gosteh pa so se zmage veselili Los Angeles Clippers v Denverju, Indiana je zmagala v Washingtonu, Chicago pa v Portlandu.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards : Indiana Pacers 106:123
Atlanta Hawks : Boston Celtics 121:97
Memphis Grizzlies : Dallas Mavericks 110:96
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 94:111
Portland Trail Blazers : Chicago Bulls 88:93
Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 111:77

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.