Šport > Košarka
43 ogledov

Warriors ostali med živimi

Stephen Curry Golden State Oklahoma EPA
Košarkarji Golden State Warriors so v peti tekmi finala Zahoda premagali Oklahoma City Thunder s 120:111, ki zdaj v zmagah vodi s 3:2. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v noči na nedeljo v Oklahoma Cityju.

Organizator igre Stephen Curry, najboljši igralec rednega dela lige NBA, je po slabem večeru v četrti tekmi finala zahodnega dela lige NBA, na peti, za branilce naslova že odločilni tekmi, spet prikazal odlično igro, kar je Bojevnikom omogočilo, da so še v igri za veliki finale lige NBA.

"Naredili smo, kar smo morali - zmagali smo doma," se je po zmagi svoje ekipe oddahnil Curry, ki je tekmo končal pri 31 točkah, imel pa je še sedem skokov in šest podaj.

Vendar pa samo dobra igra Curryja ne bi bila dovolj, da bi Golden State strl odpor Oklahome City. Gostje, ki so pred gostovanjem v Oaklandu vodili s 3:1 v zmagah in za uvrstitev potrebujejo le še zmago, so še enkrat več dokazali, da so se zasluženo prebili do konferenčnega finala. Domačini so sicer povedli s trojko Harrisona Barnesa, nato pa bili v vodstvu vse do 30. minute, ko je trojko za Oklahomo City zadel Russell Westbrook, ki je prvič na tekmi povedla (68:67). To je bilo zadnje in edino vodstvo gostov na tekmi, kajti do konca četrtine so si domačini priigrali štiri točke prednosti (81:77), takoj na začetku zadnje četrtine pa sta Shaun Livingston in Andre Iguodala s trojko poskrbela, da so Bojevniki pobegnili na devet točk (86:77), to prednost pa so potem ohranili do konca tekme.

V domači ekipi sta se ob Curryju izkazala še Klay Thompson s 27 točkami in Andrew Bogut, ki je dosegel 15 točk, ob tem pa je imel kar 14 skokov, pri gostih sta bila najboljša posameznika Kevin Durant s 40 točkami in Russel Westbrook z 31.

Sledi najtežja v sezoni

"Pred nami je zdaj najtežja tekma sezone, saj v Oklahoma Cityju ne smemo izgubiti. Naredili bomo vse, da se še enkrat vrnemo v Oakland," je navijačem svoje ekipe obljubil Curry.

"Nismo imeli prav dobrega odstotka meta, tudi v obrambi bi morali igrati bolj trdo. Ob koncu tretje četrtine smo imeli svojo priložnost, nismo je izkoristili, toda zdaj bomo uvrstitev v veliki finale iskali v svoji dvorani," pa je po porazu dejal Billy Donovan, trener Oklahome Cityja, ki ji gre na roko tudi statistika, saj je do zdaj v zgodovini lige NBA po zaostanku z 1:3 v zmagah napredovalo le devet ekip. Golden State se je Oklahomi Cityju približala na zmago zaostanka, toda še vedno je prednost na strani Donovanovih varovancev.

V finalu vzhodne konference Cleveland Cavaliers vodi s 3:2 v zmagah proti Toronto Raptors. Šesta tekma bo na sporedu v noči na soboto v Torontu.

Liga NBA, finale Zahoda (5. tekma):

Golden State Warriors - OKC Thunder 120:111 (25:21, 33:29, 23:27, 39:34) /2:3/
Curry 31, Thompson 27; Durant 40, Westbrook 31.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.