Avto
18 ogledov

Golf praznuje 40 let

Golf Volkswagen
Te dni je pri Volkswagnu še posebej veselo, saj njihov paradni konj golf praznuje okroglih 40 let, odkar je prvič zapeljal s proizvodnih trakov.

Okroglo obletnico golfa tako močno zaznamuje sejem Techno Classica v Essnu, ki je namenjen starodobnim vozilom in bo odprl vrata v sredo. Med drugim bo predstavljen eden od najstarejših še obstoječih predstavni­kov prve serije.

Razstavni primerek za sejem Techno Classica je dal na voljo Volks­wagnov avtomobilski muzej. Iz istega muzeja prihaja tudi razrezan, s številnimi dodatki opremljen golf I, ki na razstavnem pros­toru Volkswagnovih nadomestnih delov za starodobnike opozarja na najstarejšo zbirko vozil v Wolfsburgu: Volkswagnov muzej na ulici Dieselstraße v Wolfsburgu, vzhodno od Autostadta, prikazuje celotno zgodovino Volkswagnovih produktov.

Točno na jubilej prvega serijskega Golfa, ki je pred natančno 40 leti zapeljal s tekočega traku ob Mittellandkanalu, bo Volkswagen Classic to posebno obletnico z vsemi obiskovalci v ustreznem slogu zaznamoval na razstavnem prostoru.

Malce v ozadju golfovega jubileja bodo na sejmu razstavili tudi sedem zmogljivih hroščev, med njimi so tudi različica salzburg, posebna različica novega beetla RSi in volkswagen e-bugster.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.