Slovenija
150 ogledov

Goljufali: študentki zamenjali identiteto

ljubljana 12.02.10, informativni dan, ekonomska fakulteta, bodoci studenti, stud Anže Petkovšek
"Ne se hecat na izpitih!" je naslov sporočila na spletnih straneh ljubljanske ekonomske fakultete. Študentkama zaradi goljufije grozi začasna izključitev iz Univerze v Ljubljani.

Danes so pri opravljanju izpita iz predmeta Temelji finančnega in poslovodnega računovodstva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani študentki ujeli pri zamenjavi identitete. Kot je za zurnal24.si potrdila prodekanja za študijske zadeve Andreja Cirman, je preverjanje identitete navzočih sestavni del standardnega postopka pristopa k izpitu. Pedagogi na začetku vsakega izpita pregledajo dokumente prijavljenih. V tem konkretnem primeru so ugotovili, da se dokumenti in oseba, ki je pristopila k izpitu, ne ujemajo.

Grozi jima izključitev

Take vrste goljufija spada med težje kršitve Pravilnika o disciplinski odgovornosti študentov Univerze v Ljubljani, za kar je zagrožena začasna izključitev z Univerze, kar lahko traja od enega do petih let.

Kriminalisti temeljito zaslišali

O dogodku so obvestili tudi policijo. V objavi na spletni strani fakultete je zapisano, da so "incident obravnavali in opravili temeljito zaslišanje". Več informacij so nam z ljubljanske policijske uprave obljubili za jutri.

Se pa tako dejanje preganja tudi po kazenskem zakoniku, in sicer kršiteljicama grozi denarna kazen ali zapor do enega leta, so zapisali v obvestilu na fakulteti.

Komentarjev 13
  • JackD 13:38 11.junij 2013.

    Pa kako lahko temu rečete plonkanje (švinglanje,..). Plonkanje je, ko se ne naučiš in imaš zraven listek s par iztočnicami. Tale goljufija je pa 100x hujša. Ker če ti plonkaš z listka, moraš še vedno imeti neko znanje. Cele knjige ...prikaži več se pač ne da prinesti na izpit. Tale pa lahko nima najmanjšega pojma, kaj se je sploh dogajalo pri predmetu, pa je šla tista druga pisati namesto nje. Potem bo pa prva dobila službo v javni upravi na podlagi dobrih ocen, v resnici bo pa državi pobirala denar, ker je pač tako nesposobna. Celo življenje bi živela na tuj račun.Mogoče je zapor malce pretirana kazen, ampak takele bi jaz izključil iz univerze in jim prepovedal nadaljnji vpis.

  • titty 10:00 11.junij 2013.

    "Branko Marinič je leta 2005 na izpitu iz nemškega jezika goljufal in pri tem tudi napeljeval h kaznivemu dejanju ponarejanja listin. Tudi na tej stopnji so mu prisodili pogojno kazen petih mesecev s preizkusno dobo enega leta.»Z odločitvijo sodišča ...prikaži več se ne strinjam, a jo spoštujem. Kljub temu se mi zdi krivična, saj jo označuje jasno politično ozadje tranzicijske levice. .......,« je v poslovilnem nagovoru dejal Marinič, pri tem pa ni želel odgovarjati na vprašanja novinarjev."http://www.delo.si/novice/politika/marinic-obsodba-plod-ozadij-tranzicijske-levice.html

  • titty 09:55 11.junij 2013.

    Škoda sam, ker so SDK ukinili. Ne bi mogli tolk krast, pa ljudje bi imeli prispevke in ostale reči porihtane.