Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Telefone kupoval s ponarejenimi bankovci

ilustracija 200 Evrov, Euro, bankovec, denarnica, placilo, denar, valuta, foto: Boštjan Tacol
Moški je prek oglasov kupoval mobilne telefone in pri tem zanje plačeval s ponarejenimi bankovci.

Šentjurske policiste je oškodovanec obvestil, da mu je storilec za mobilni telefon plačal s tremi ponarejenimi bankovci za 200 evrov. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da je podobno kaznivo dejanje neznani storilec storil tudi na območju Policijske postaje Rače in v Celju. 

Celjanka je policiste PP Celje obvestila, da je bil njen sin pred časom oškodovan na enak način. Ob tem pa je povedala, da ga je osumljeni znova poklical in se spet zanimal za nakup mobilnega aparata. Občanka je bila takoj pripravljena sodelovati s policisti. 

Z osumljenim so se tako dogovorili za srečanje. Pri tem so mu zasegli tri ponarejene bankovce za 200 evrov in28-letniku odvzeli prostost. Izsledili so tudi 27-letnega sostorilca, ki je poskušal z vozilom pobegniti. 

Na podlagi odredbe so policisti pregledali vozilo in pod zadnjim sedežem našli še 16 ponarejenih bankovcev po 200 evrov, nekaj druge gotovine ter mobilni telefon, za katerega je bilo kasneje ugotovljeno, da ga je osumljeni prav tako plačal s ponarejenimi bankovci. Osumljeni je žrtve iskal prek oglasov, kjer so objavili prodajo mobilnih telefonov in drugih predmetov. Policisti so opravili tudi hišno preiskavo pri 28-letnem osumljencu. 

Preiskali so osem kaznivih dejanj s področja ponarejanja denarja in zasegli 35 ponarejenih bankovcev po 200 evrov. Ugotovili so tudi, da sta osumljenca v zadnjem mesecu ukradla gorivo na bencinskih servisih v Šentjurju in v Rogaški Slatini. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.