Slovenija
24 ogledov

Google bo kontroliral zadetke

Google vsepovsod EPA
Spletni velikan Google je napovedal, da bo v boju proti piratskemu prenašanje vsebin med iskanimi zadetki višje postavljal tiste, ki vodijo do legalnega nakupa.

Podjetja zabavne industrije Googlu že dolgo očitajo, da bi moral iz prikazanih zadetkov v brskalnikih v celoti umakniti spletne strani, ki omogočajo nedovoljen prenos vsebin, a se spletni velikan za to ni odločil. Bodo pa kot del boju proti piratskim vsebinam, ki so se mu zavzezali pred dvema letoma, uvedli prikazovanje boljše pozicije tistim spletnim stranem, ki omogočajo legalen nakup, na primer Google Play, Amazon ali Spotify. A za takšno izpostavljenost bodo morali trgovci Googlu seveda plačati.

Google sicer v svojem načrtu navaja, da je najboljša rešitev za boj s piratstvom "vzpostaviti več in boljše legane alternative". Na podlagi prijav lastnikov avtorskih pravic pa Google že zdaj odstranjuje prikaze spletnih strani z domnevno nelegalnimi vsebinami iz svojih baze, zgolj lani naj bi prejeli 224 milijonov prošenj za kašen umik. Podjetje je ugodilo kar 99 odstotkom le teh, za kar so v povprečju potrebovali manj kot šest ur. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.