Svet
16 ogledov

Google Earth ujel duha ob kmetiji

Google duh Google Earth
Na satelitski fotografiji Google Eartha na področju, kjer je nekdaj stala britanska vasica, je mogoče opaziti nenavadno podobo, ki spominja na duha moškega s klobukom.

Vasica Charlton na obrobju Bristola v Veliki Britaniji je bila opuščena leta 1946 na zahtevo oblasti, ki so želele razširiti bližnje letališče. Ljudje so se morali preseliti, hiše pa so porušili in jih večino zasuli z debelo plastjo zemlje, medtem ko na nekatere še danes spominjajo vidne ruševine.

Potem ko se nedavno letališče zaprli, so nastali načrti o ponovni oživitvi območja, na katerem bi zgradili dva tisoč domov, je poročal Daily Mail.

Ko je Fiona Powell, ljubiteljska zgodovinarka, pred časom pregledovala zračne posnetke območja, je na robu obstoječega letališča naletela na nenavaden prizor. Tam, kjer so vidni ostanke nekdanje kmetije, je opazila nenavadno podobo, ki zelo spominja na moškega s klobukom. Glede na merilo bi morala biti senca visoka skoraj štiri metre, prizor pa deluje, kot da pojava opazuje nekdanjo stavbo, ki je bila nekoč v lasti vplivne lokalne družine Cann.

Je satelit res ujel duha ali pa gre le za igro narave? Preverite sami in v Google Earth ali Google Maps vtipkajte "Charlton Road, Bristol", nato pa se pomaknite na konec ceste proti SV. Kjer so vidne parkirane počitniške prikolice, se premaknite proti SZ in na obrobju hiš boste naleteli na vidne ostanke ruševin ter nenavadno senco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.