Šport > Nogomet
54 ogledov

Google je preteklost

zlatan brskalnik 2 Zlaaatan.com/
Zlatan Ibrahimović je dobil svoj spletni brskalnik, s katerim bodo uporabniki lahko dostopali do ''zlatanizirane'' spletne vsebine.

Prvi zvezdnik francoskega Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimović se po novem lahko pohvali z lastnim spletnim brskalnikom ''Zlatan'', ki je zaživel na spletnem naslovu http://zlaaatan.com/.

Uporabniki bodo s pomočjo brskalnika lahko iskali vsebino, ki je kakorkoli povezana s švedskim napadalcem. Če boste na primer vpisali Lionel Messi, boste dobili rezultate iskanja, ki so povezani z nekdanjima soigralcema v Barceloni. Po besedah avtorja in idejnega vodje Andreasa Killanderja je celotna vsebina, do katere dostopate prek brskalnika, ''zlatanizirana''.

Uporabniki imajo pri iskanju dve možnosti. Prva je ''Zlatan Search'', ki vas popelje v svetovni splet, druga pa ''I'm Felling Zlatan'', ki vodi neposredno do nogometaševe strani na spletni enciklopediji Wikipedia.

''Nismo ga vprašali za dovoljenje, upamo pa, da se mu bo ideja zdela zabavna. Brskalnik je povezan z Googlom, vsi zadetki iskanja pa so 'zlatanizirani'. Vsi so na takšen ali drugačen način povezani z Zlatanom. Če vpišete Ferrari, boste dobili zadetek o Zlatanovem Ferrariju. Če hočete recept, boste dobili Zlatanov burger. On je idol. Pozna ga ves svet, zato smo ga tudi izbrali,'' je pojasnil Killnader, kreativni direktor švedske oglaševalne agencije SweetPop.

Komentarjev 1
  • depresija 16:46 09.april 2015.

    Zdej klobasač, patrijarh in vladek že razmišljajo, kako fajn bi bilo met brskalnik 'Janez'. Glede na to, da so že tako in tako zjanizirani..