Avto
38 ogledov

Google bi s pastjo za muhe lepil pešce

Google patent za pešce google+
Google, ki z velikimi koraki vstopa v svet avtomobilizma, je vložil zahtevo za nenavaden patent: ko bo avtomobil zadel pešca, ga bo dobesedno prilepil nase in s tem preprečil, da bi ga odbilo stran in povzročilo dodatne poškodbe.

Ideja, da bo avto podoben lepljivi pasti za muhe, kot jih uporabljajo sadjarji, kmetje ali pač vsi, ki jim gre mrčes na živce, se zdi zelo nenavadna, a pri Googlu so očitno prepričani, da bo delovala. Predvsem želijo na ta način preprečevati sekundarne trke pešcev, ko jih po prvem udarcu odbije stran od vozila, nato pa s telesom trčijo še ob kakšen objekt ob cesti ali pa jih povozi drugo vozilo.

Na prednji del Googlovih samovozečih avtov naj bi bil nanešen poseben lepljiv material, kot nekakšen objestranski lepilni trak. Ko bi pešec udaril ob ta predel avta, bi ga lepljivi sloj na motornem pokrovu ali odbijaču zadržal, da ne bo poletel stran ali čez avto. 

Google patent za pešce | Avtor: google+ google+
Pri Googlu opisujejo, da sam material, narejen iz naravnih materialov, med "neuporabo" ne bo privlačil umazanije. Lepljivi material bo namreč prekrit z drugim tankim slojem in bo tako skrit kot za kakšno jajčno lupino. Ob dovolj močnem udarcu pa bo zgornji sloj počil, spodnji lepljivi del pa bo opravil svojo nalogo.

Tako vsaj napovedujejo pri Googlu, pri katerem so nedavno pričeli z novo fazo razvoja avtonomnih vozil, v sklopu katere so se povezali s koncernom Fiat Chrysler Automobiles.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:17 23.maj 2016.

    Itak imajo na tisoče patentov ki jih potem nikoli ne uporabijo. Uporabijo 1% vseh patentov ki jih imajo.

  • d 21:26 23.maj 2016.

    tole si zasluz en velik HA HA HA HA

  • francl12 18:54 23.maj 2016.

    in avto bo postal muholevec na avtocesti, he, he...