Slovenija
23 ogledov

Google s telefoni in tablico odkrito nad Apple

Nexus 5X Profimedias
Google je predstavil mobilnika nexus 5X in nexus 6P. Poleg tega sledi Appu in njegovi tablici "dvoživki" ipad pro z lastnim modelom pixel C, nova je tudi generacija chromecasta.

Google je na medijskem dogodku v San Franciscu torej predstavil novo generacijo svojim prenosnih mobilnih naprav. Mobilni telefon nexus 5X, razvit v sodelovanju z južnokorejskim proizvajalcem LG, ima 5,2 palčen zaslon, nexus 6P pa 5,7-palčnega, s čimer se uvršča v razred tablifonov. Google ga je razvil s kitajskim Huaweijem.

Oba mobilnika bosta na voljo v prosti prodaji oziroma brez obvezne vezave na določenega mobilnega operaterja. Google namreč opaža, da uporabniki vedno manj posegajo po subvencioniranih telefonih z naročniško vezavo.

Oeracijski sistem Android v obeh napravah je najnovejše generacije Marshmallow, ki podpira odklepanje telefona s pomočjo senzorja za prstne odtise ter več drugih funkcionalnosti, kot je denimo plačilna storitev Android Pay.

V ZDA se bo cena za nexus 5X začela pri 379, za nexus 6P pa pri 499 dolarjih. Cilja torej na zahtevnejše uporabnike, kjer sta denimo Samsung s serijo galaxy S, ali Applov iphone.

Velika novost je tudi tablica pixel C, ki naj bi predstavljala alternativo pred kratkim predstavljeni novi Applovi tablici Ipad Pro ter Microsoftovi tablici Surface.

Na pixel C je možno priklopiti fizično tipkovnico, s čimer uporabnik pridobi hibridni prenosni računalnik. Na trg naj bi jo poslali v času nakupovalne mrzlice ob koncu leta, cena v ZDA naj bi se začela pri 499 dolarjih.

Novost je tudi nova generacija chromecasta, ki omogoča brezžično predvajanje vsebin z interneta na televizorjih. Predstavljena je bila tudi napravica chromecast audio, ki se jo priklopi na stereo zvočnike za preprosto predvajanje različnih avdio vsebin prek domačega sistema zvočnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.