Svet
14 ogledov

Google za štiri minute mrknil

življenjska črta Shutterstock
Googlove storitve ponoči za nekaj časa niso bile dostopne. Internetna aktivnost se je zmanjšala za 40 odstokov.

V noči iz petka na soboto, ob 00:51 uri, se je splet iz ene sekunde na drugo drastično spremenil: Googla ni bilo več. Uporabniki so bili štiri minute brez Gmaila, iskalnika, Bloggerja, Google Maps .. Skratka, brez vseh gigantovih storitev in menda tudi brez YouTuba. Aktivnost na spletu je v teh minutah padla za kar 40 odstotkov. Googlove strani so bile spet dostopne po eni minuti, po štirih minutah pa je vse spet delovalo brezhibno.

Se je pa v teh štirih minutah za štirikrat povečala aktivnost na Twitterju, kjer so uporabniki drug drugega obveščali o izpadu.

Težave so pokazale, kako pomemben je Google za delovanje spleta. Ko so bile njegove storitve spet dostopne, se je namreč takoj drastično povečal prikaz spletnih strani.

Google posledice izapda še ugotavlja, bo pa škoda verjetno kar precejšnja. Podjetje naj bi na minuto zaslužilo 108 tisoč dolarjev, kar pomeni, da so v štirih minutah izgubili 432 tisoč dolarjev (306.000 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.