Šport > Košarka
16 ogledov

Dragić in Udrih do zmage pri Vujačiću

goran dragić Profiemdia
Košarkarji Miamija so ponoči gostovali v New Yorku in se veselili zmage s 97:78. Od treh slovenskih košarkarjev je bil najučinkovitejši Goran Dragić.

Košarkarji Miamija so ponoči v "slovenskem" večeru gostovali v New Yorku in se veselili zmage s 97:78. Pri zmagovalcih je Goran Dragić dosegel devet točk, štiri skoke in ukradel eno žogo, Beno Udrih pa je zbral podajo in osebno napako. Saša Vujačić za New York ni igral.

Tekma je bila odločena v drugem polčasu, ki ga je ekipa s Floride dobila s 47:29. Kar 25 točk je za Miami Heat dosegel Gerald Green, Chris Bosh jih je dodal 20. PriNew Yorku sta po 11 košev dosegla Kristaps Porzingis in Carmelo Anthony.

Dragić si želi več Slovencev v NBA

"Za nas je bila to dobra tekma, še posebej zato, ker smo prejšnjo v Detroitu visoko izgubili. Igrali smo slabo v obrambi in napadu. Danes je bilo malo bolje, prvi polčas je bil blizu, potem smo malo bolje zaigrali v napadu in obrambi, povedali za 20 točk razlike in lepo je bilo slišati, kako je dvorana Madison Square Garden vzklikala gremo Heat," je po tekmi povedal Dragić.

Sam si je zaželel trenutek, ko bi bili na parketu vsi trije Slovenci. "Saj bo še priložnost, čeprav letos več ne igramo z New Yorkom, edino če se vidimo v play-offu. Škoda. Letos smo le trije v NBA. Upam, da bomo v prihodnosti še kakšnega dobili. Vemo, da imajo v Sloveniji ljudje zelo radi košarko. Takrat, ko se bom upokojil, bi bilo zelo lepo, če bi lahko gledal kakšnega Slovenca. Imamo nadobudne mlade talente ... Luka Dončič mislim, da bo," je še povedal Dragić.

Majhno minutažo je imel Udrih. "Mislim, da mi je ta igra tukaj, ta napad, ki ga imamo, in obramba, da sta mi bolj pisana na kožo, kot v Mempisu, ker je več gibanja, več utekavanja, več pick and rolla. V bistvu, mi bolj odgovarja, ta sistem tukaj, ampak seveda se moram še navaditi nanj in dati star sistem iz sebe, kar pa gre preko treningov in v zadnjih 14 dneh sem imel v bistvu le tri. Malo bo še trajalo, ampak upam, da se bom čim prej navadil in bom igral tako kot stari Beno."

Vujačić: Igrali smo proti boljšemu tekmecu

New York je bil tokrat predvsem v drugem delu močan, kar je priznal tudi Vujačić: "Šli smo pač par korakov nazaj. Pritisnili so nas, igrali so bolj agresivno, bolj pametno od nas. Enostavno, igrali smo proti boljšemu tekmecu." A vseeno Vujačić ostaja pozitiven: "Rastemo kot ekipa, imamo zelo veliko možnosti, da gremo pospešeno proti našemu cilju, ampak sezona je dolga. Tu so vzponi in padci. Pridejo tekme, ko ti ne gre nič, potem se odpre. Mislim, da se moramo naučiti lekcijo iz tega."

Warriors in 76ers nadaljujejo svoj niz

Golden State je premagal Phoenix Suns s 135:117 in dosegel že 17 zaporedno zmago v uvodu v novo sezono. Tokrat so košarkarji Golden Statea blesteli pri metu z razdalje, saj so zadeli kar 22 trojk, najučinkovitejši igralec na tekmi pa je bil Stephen Curry z 41 točkami.

Philadelphia pa prvo zmago še čaka. Ponoči je izgubila proti Houstonu s 114:116, neustavljiv pa je bil James Harden, ki je za Teksačane dosegel kar 50 točk. Lahko bi se razpletlo tudi drugače, saj so košarkarji Philadelhie še šest minut pred koncem vodili s 104:97, nato pa je stvari v svoje roke spet vzel Harden in do konca dosegel še 14 točk.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Miami Heat 78:97
Dragić 9 točk, Udrih 0 za Miami; Vujačić za New York ni igral

Charlotte Hornets : Cleveland Cavaliers 90:95
Orlando Magic : Milwaukee Bucks 114:90
Boston Celtics : Washington Wizards 111:78
Memphis Grizzlies : Atlanta Hawks 101:116
Oklahoma City Thunder : Detroit Pistons 103:87
Indiana Pacers : Chicago Bulls 104:92
Houston Rockets : Philadelphia 76ers 116:114
Denver Nuggets : San Antonio Spurs 80:91
Phoenix Suns : Golden State Warriors 116:135
Sacramento Kings : Minnesota Timberwolves 91:101
Los Angeles Clippers : New Orleans Pelicans 111:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.