Šport
8 ogledov

"Goran Dragić je 'the man'!"

Leandro Barbosa Simon Maljevac
Med brazilskimi košarkarskimi reprezentanti, ki se te dni mudijo na Telemachovem turnirju v Stožicah, je tudi soigralec Gorana Dragića iz moštva Phoenix Suns Leandro Barbosa.

Brazilci so v uvodni tekmi turnirja izgubili proti Litovcem z 61:64, 31-letni Leandro Barbosa pa je bil nezadovoljen s predstavo svoje reprezentance v končnici dvoboja, ko je moštvo iz Južne Amerike zapravilo lepo prednost: "V zadnjih minutah smo naredili preveč napak in ostali brez zmage. Tudi sam se si privoščil nekaj izgubljenih žog, kar je Litovcem prineslo nekaj lahkih košev. Na srečo je šlo le za pripravljalno tekmo, tako da ta poraz ni tragičen, je pa dobro opozorilo pred pričetkom svetovnega prvenstva. Tam si takšnih napak preprosto ne bomo smeli privoščiti in upam, da se bomo nekaj naučili z današnje tekme."

Po besedah izkušenega branilca, ki se lahko pohvali z dolgoletno kariero v najmočnejši ligi na svetu, bo Brazilija v Španijo odpotovala za visokimi cilji: "V tem trenutku odkrito upamo na osvojitev odličja v Španiji. Menim, da ima naše moštvo dovolj kakovosti ter pravo kemijo, tako da lahko napadamo mesta na zmagovalnih stopničkah. Res je, da imamo izredno težko predtekmovalno skupino, zato nas že v uvodnem delu prvenstva čaka zelo težko delo, vendar pa so naše ambicije jasne. Morda se lahko prebijemo celo do finala."

Barbosa je po koncu dvoboja pokramljal tudi z Goran Dragićem, o katerem je bil poln pohvalnih besed: "Goran Dragić je 'the man'. Gre za krasnega fanta, ki navdušuje iz tekme v tekmo. Ko sem ga prvič zagledal v garderobi Phoenixa je izgledal kot majhen fantič, sedaj pa je pravi zvezdnik v ligi NBA. Veliko se je naučil od soigralcev, še posebej od Stevea Nasha, in sedaj je pravi vodja moštva. Sva odlična prijatelja in želim mu vse dobro v nadaljevanju kariere."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.