Šport > Košarka
97 ogledov

Nora poteza Gorana Dragića

Goran Dragić Profimedias Od "Tragica" do "Dragona".
Kljub porazu Miami Heat na svetovnem spletu močno odmeva fantastična poteza slovenskega reprezentanta Gorana Dragića.

Košarkarji Miami Heat so noči na torek gostovali v Dallasu, kjer so morali s končnim izidom 96:89 priznati premoč Teličkom. Prvo ime gostujoče ekipe je bil slovenski organizator igre Goran Dragić, ki je v 37 minutah dosegel 24 točk, šest podaj in pet skokov.

Vročica je zabeležila tretji poraz na zadnjih 19 tekmah, v Dallasu pa se je prav tako končal rekordni niz 16 zaporednih tekem, na katerih do dosegli najmanj 100 točk.

Bolj kot poraz, s katerim si je Miami otežil lov na končnico, pa je po tekmi odmevala izjemna poteza slovenskega košarkarja, ki je v enem izmed napadov z enoročnim preigravanjem obšel domačega branilca in žogo neovirano položil skozi obroč. Posnetek, vreden ogleda.

Miami je v zaključku tekme zapravil lepo prednost, potem ko je že vodil s petimi točkami razlike. Poslednje minute so minile v znamenju Teličkov in zmaga je ostala doma. ''Celo tekmo nismo igrali dobro v obrambi. Nismo uporabili glavnega orožja. Morali bi biti bolj motivirani in igrati čvrstejšo obrambo,'' je razloge za neuspeh povzel Dragić.

''Nespodobna poteza''

Kljub porazu je slovenski košarkar postal zvezda družabnih omrežij, kjer se uporabniki v velikem številu navdušujejo nad njegovo mojstrovino.

''Dragić vas bo stresel iz čevljev,'' je posnetku pripisala liga NBA. ''Med gledanjem Dragićeve poteze sem padel s stola,'' je zapisal uporabnik Nicholas Sciria. ''Goran Dragić z nespodobno potezo in zaključkom,'' pa so prodor komentirali pri NBA Skits.


Podpora nesrečnemu bratu

Dragić je v ponedeljek zaželel čim hitrejše okrevanju bratu Zoranu, ki si je na tekmi italijanskega prvenstva strgal kolenske vezi in končal letošnjo sezono. ''Glavo pokonci, brat, vrnil se boš močnejši. Manjši korak nazaj za večji povratek. Rad te imam,'' je košarkarju milanske Olimpie sporočil zvezdnik lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.