Šport > Košarka
126 ogledov

Goran Dragić razkril, zakaj ne bo nastopil na Eurobasketu

Goran Dragić Saša Despot
Košarkarske navdušence je pred dnevi razočarala novica, da najboljši slovenski košarkar Goran Dragič ne bo nastopil na Eurobasketu. V oddaji Športni izziv je razkril svoje razloge.

Pred nekaj dnevi je trener slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc razkril seznam igralcev za letošnji Eurobasket na Hrvaškem, Franciji, Nemčiji in Latviji. Na seznamu ni bilo Gorana Dragića, ki mu pa Zdovc ne bo zaprl vrat in ga čakal do zadnjega dne. Po včerajšnjem nastopu Dragića v oddaji Športni izziv na TV Slovenija, pa je upanje slovenskih navijačev vedno manjše.

"Žena je noseča, v kratkem ima rok. Zelo težko je, da bi jo pustil samo z dvema otrokoma. Na žalost je družina v primarnem pomenu in zato sem se tudi tako odločil," je pojasnil Dragić in dodal: "Maja mi je zmeraj rekla, pojdi igrat. Nekako vidim na njej, da reče tako, čuti pa drugače. Mislim, da za Slovenijo igram osem let. Vsako leto sem se z veseljem odzval. Nekega dne reprezentance ne bo več, družina pa mi bo stala ob strani. Tako da moram tudi jaz stati svoji družini ob strani. Ravno zaradi tega smo se tako odločili, da je čas, ko moramo biti skupaj in pomagati drug drugemu."

"Gogi“ in žena Maja v kratkem pričakujeta drugega otroka, sin Mateo je star eno leto in pol. "Brez boljše polovice bi bilo zelo težko. Skrbi za najin dom in otroka. Mene veliko ni, če pa le utegnem jo poskušam po najboljših močeh razbremeniti,“ je Dragić razložil svojo odločitev. 

Komentarjev 1
  • wester62 13:51 18.junij 2015.

    družina res da mora biti na prvem mestu.je pa tudi res da pri vrhunskih športnikih je to kar nekaj drugače.odloča pa vsak zase.