Šport > Košarka
26 ogledov

Dragiću in Co. grozi katastrofalen pad

goran dragić Profimedias
Košarkarski strokovnjaki menijo, da ima Miami Heat lepe možnosti za uvrstititev v končnico, povsem drugačnega mnenja pa so analitiki največjih stavnih hiš.

Analitika televizijske hiše ESPN, Jeff Van Gundy in Mark Jackson, verjameta, da se bo Vročica iz Miamija kljub odhodu Dwayna Wada in odstotnosti Chrisa Bosha potegovala za eno osmih mest, ki prinašajo nastop v končnici vzhodne konference v prihajajoči sezoni lige NBA.

''Če začnemo s Patom Rileyjem, organizacijo Miami Heat in Erikom Spoelstro... Tekmujejo na zelo visokem nivoju. Pričakujem, da bodo šokirali z bojem za končnico. Imajo legitimne možnosti, da jim uspe,'' je povedal Jackson.

Podobnega mnenja je Van Gundy, nekdanji trener New York Knicks in Houston Rockets. ''Miami je dokazal, da se po slabših sezonah lahko hitro pobere. Večkrat so že dokazali, da znajo izpeljati projekte in pripeljati igralce,'' je dejal 54-letni košarkarski strokovnjak.

V Miamiju pred začetkom sezone vlada prešerno vzdušje. Trener Erik Spoelstra je zadovoljen s tem, kar je na pripravljalnih tekmah prikazala naveza Goran Dragić/Dion Waiters. ''Fanta potrebujeta še nekaj časa. Všeč mi je, ko igrata skupaj in kemija med njima je vse boljša. Morda se bo Dion naučil še malo slovenščine,'' je povedal trener.

Nad novim soigralcem je navdušen tudi slovenski reprezentant. ''Super. Občutek imam, da se dopolnjujeva. Enostavno je igrati z njim, ker je tako dober košarkar. Lahko prodira in lahko vključi druge igralce,'' je povedal Dragić, ki je v pripravljalnem obdobju v povprečju dosegal 13.5 točke na tekmo.

Stavne hiše bolj pesimistične

Medtem ko strokovnjaki ocenjujejo, da je Vročica še vedno legitimen kandidat za uvrstitev v končnico, pa so povsem drugačnega mnenja svetovne stavne hiše. Po podatkih spletnega portala Sports Betting Dime so možnosti Miamija, da osvoji naslov prvaka lige NBA, 500/1.

V tem pogledu je poravnan z Denver Nuggets, slabše možnosti pa stavne hiše pripisujejo le Los Angeles Lakers (1000/1), Philadelphii 76ers (1000/1), Sacramento Kings (1000/1), Brooklyn Nets (1500/1) in Phoenix Suns (1500/1).

Za nameček ima Miami tretje najslabše možnosti, da osvoji prvo mesto v rednem delu vzhodne konference (200/1). Po podatkih stavnih hiš so favoriti za naslov Golden State Warriors (5/7), sledijo pa jim branilci naslova Cleveland Cavaliers (7/2).

Miami bo po napovedih stavnih hiš zabeležil največji padec po številu zmag v rednem delu sezone. Lani so ciklus 82 tekem zaključili z izkupičkom 48-34 in se prebili vse do polfinala vzhodne konference. Stavne hiše se pri svojih napovedih opirajo na odhode Wada, Luola Denga in Joea Johnsona ter odsotnost Bosha. 

Stavnice še predvidevajo, da bi Dragić med sezono lahko zamenjal ekipo. Slovenski reprezentant se na seznamu najverjetnejših prestopov nahaja na petem mestu (9/5). Večje možnosti za selitev pripisujejo le štirim igralcem, in sicer Nerlensu Noelu (1/1), Paulu Millsapu (3/2), Brooku Lopezu (7/4) in Rudyju Gayu (5/8).

V prihajajoči sezoni lige NBA bodo onkraj Atlantika aktivni trije Slovenci. Poleg Dragića bosta v najmočnejši košarkarski ligi na svetu igrala še Saša Vujačič (New York Knicks) in Beno Udrih (Detroit Pistons).

Prva tekma bo na sporedu v noči na sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.