Slovenija
28 ogledov

Gorela je streha bloka

Požar v Bovcu
1/3
GZ Bovec
Zagorelo v stanovanjskem bloku v Bovcu. Če ne bi tako hitro posredovali in preprečili širitev požara, bi materialna škoda lahko bila ogromna.

Bovški gasilci so obvestilo o požaru prejeli okoli 15. ure. "Že ob izvozu gasilcev iz Gasilskega doma je bilo videti, da gre za obsežen in zelo zahteven požar," je povedal Miro Božja, poveljnik GZ Bovec. "Ogenj je že zajel streho in obstajala je velika nevarnost, da bi se požar po strehi zaradi močne burje razširil tudi na ostala dva bloka."

Prva skupina je z vso opremo gasila notranjost objekta vse do podstrehe, preostale skupine pa so se s požarom spopadle z zunanje strani in predvsem varovale, da se ne bi širil po strehi. "Razmere pri gašenju so bile ekstremne, zaradi mraza, burje in snega," je povedal Božja. Zaradi zadimljenja prostorov so stanovalce bloka evakuirali.

Za pomoč so zaprosili tudi gasilce iz Kobarida, opremljene z vozilom, ki ima dvigalo za gašenje iz višin, za primer, da bi se požar hitro širil. Požar so uspeli lokalizirati še preden so prišle dodatne enote in pogasiti z minimalno škodo, ki bi sicer po oceni gasilcev lahko bila zelo velika.

Vzrok požara še ni znan. Zagorelo je v podstrešju pri dimniku, četudi je bil blok pred kratkim renoviran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.